Receptúry Receptúry

Cake Pops - prepeličie vajíčka

Moderné a efektné Cake Pops so zaujímavým efektom prepeličieho vajíčka.

Hmota:

335 g   Bufler Komplet
260 g   voda

Náplň 1:

640 g   Kremline kokosový

Dozdobenie:

400 g   Zela cukr. poleva biela
5 g   Nibs kakaové bôby drvené
60 g   rastlinný olej

Pomôcky na dozdobenie:

40 ks   paličky na lízanky
40 ks   mašličky 7 cm dlhé

Technologický postup

Bufler Komplet šľaháme spolu s vodou pri najvyšších otáčkach stroja 5 minút. Hmotu rozotrieme na plech, 1 plát na papier na pečenie o veľkosti 60x40cm. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút, v závislosti od typu pece.

Po vychladení plátu si roztopíme Kremline kokosový a zmiešame s nalámanými kúskami piškótového plátu. Vznikne nám hladké lepivé cesto. Tvarujeme vajíčka, ktoré natlačíme do silikónových foriem na "Orechy". Vzniknú nám tak polovičky, ktoré necháme zamraziť a po zamrazení spájame vždy dve polky v strede s paličkou na lízanku.

Ešte zamrazené namáčame do roztopenej Zela polevy bielej zriedenej s olejom, do ktorej sme nadrvili kakaové bôby (Nibs) a premiešali.

Vznikne nám tak efekt prepeličieho vajíčka. Necháme dobre zatuhnúť a previažeme mašličkou.

Dodatočné informácie

Pre 40 ks á 30 g.

Cake Pops - prepeličie vajíčka