Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry
Zamatový mliečny rez s KEN Trufa

Chuťovo výnimočný zamatový mliečny rez bez múky - pričom pláty sú jemne potreté s Darinka džem malina a tvarohová náplň je doplnené o výbornú chuť parižskej smotany KEN Trufa.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
500 g Tekutý vaječný bielok
200 g cukor kryštál
220 g Tek.vaječný žĺtok
10 g sóda bicarbóna
80 g kakao cukrárske
Náplň 1:
750 g Tvarohová náplň štandard A
250 g KEN PRESTO
Náplň 2:
300 g KEN Trufa
300 g Darinka džem malina
Dozdobenie:
400 g Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 30x40cm.

    Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

    Odpečené pláty natrieme malinovým džemom.

    Tvarohovú náplň vymiešame s vyšľahanou Ken Presto a natrieme medzi pláty tak, že v strede necháme voľný priestor a nastriekame Ken Trufa.

    Necháme stuhnúť.

    Po stuhnutí narežeme na pásy a celé polejeme čokoládovou polevou a  pokrájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Zamatový mliečny rez s KEN Trufa