Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry
TVAROHÁČIK

Neodolateľná kombinácia chutí v tomto zákusku bez múky Tvaroháčik Vás určite zaujme: spojenie jemnej kakaovej zamatky a tvarohovo-šľahačkovej náplne v kombinácii s parížskou smotanou KEN Trufa a jemným dozvukom malinového Darinka džemu - tak tomu neodolá nielen každé dieťa ale aj dospelý. Pre ešte viac čokoládovú chuť poliate cukrárskou polevou tmavou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
500 g Tekutý vaječný bielok
200 g cukor kryštál
220 g Tek.vaječný žĺtok
10 g sóda bicarbóna
80 g kakao cukrárske
Náplň 1:
1000 g Tvarohová náplň štandard A
300 g KEN PRESTO
Náplň 2:
600 g KEN Trufa
Náplň 3:
500 g Darinka džem malina
Poleva 1:
700 g Zela cukrárska poleva tmavá
Poleva 2:
50 g Zela cukr. poleva biela

Technologický postup

    Bielka vyšľaháme za postupného pridávania cukruna tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou Bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 2 plechov o rozmere 35x52cm.

    Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

    Odpečené pláty natrieme malinovým džemom.Tvarohovú náplň vymiešame s vyšľahanou Ken Presto.Ken Trufa vyšľaháme a nastriekame 4 pásy pomocou hladkej špičky. Do vzniknutých medzier nastriekame tvarohový krém a necháme stuhnúť.

    Po stuhnutí potrieme povrch výrobku malinovým džemom a narežeme na pásy a hladkou špičkou nastriekame na stred pásu Ken Trufa.

    Rozkrájame na jednotlivé kusy a  celé polejeme čokoládovou polevou.

    Môžeme ozdobne prestriekať bielou polevou.

TVAROHÁČIK