Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry
Makové rezy BEZ MÚKY

Chutné makové rezy BEZ MÚKY plnené s Pudingovou náplňou vanilkovou a napríklad Frutafill višňa alebo Darinka džem malina.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
1000 g Tekutý vaječný bielok
400 g cukor kryštál
440 g Tek.vaječný žĺtok
20 g sóda bicarbóna
400 g mak celý
Náplň 1:
800 g Pudingová náplň vanilková
400 g Zela delikates
Náplň 2:
900 g Darinka džem malina
Dozdobenie:
250 g Zela cukr. poleva tmavá

Technologický postup

    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s makom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 4 plechov o rozmere 35x52cm.

    Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

    Vanilkovú pudingovú náplň a Zela Delikates vyšľaháme na napenený krém.

    Takto pripravenou náplňou striedavo natierame odpečené pláty-najskôr natrieme tenkú džemu a na ňu tenkú vrstvu tukovej náplne.

    Zaťažíme a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.

    Povrch zákusku polejeme čokoládovou polevou.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Makové rezy BEZ MÚKY