Cukrárske výrobky BEZ MÚKY - receptúry
Kokosová roláda BEZ MÚKY

Obľúbená kokosová verzia rolády bez obsahu múky s jednoduchou prípravou a zároveň veľmi chutným korpusom naplnená s Mifi karamelovou. Ako náplň môžete použiť aj napríklad ďalšie suroviny bez obsahu múky/lepku z našej ponuky: Pudingová náplň vanilková / Presta vanilla Šľahačková náplň s KEN Presto alebo Rosette v kombinácii s našimi vynikajúcimi ovocnými náplňami Frutafill jahoda, marhuľa, višňa a pod. Neutrálnou Presta cream - biely v kombinácii s našimi ochucovacími pastami Compound Wigo pomaranč, pistácia, írska káva, írsky krém a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
250 g Tekutý vaječný bielok
100 g cukor kryštál
110 g Tek.vaječný žĺtok
5 g sóda bicarbóna
50 g kokos strúhaný
20 g maizena
Náplň:
500 g Mifi karamelová
100 g Zela delikates
Dozdobenie:
250 g Satina toffee

Technologický postup

    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s kokosom,maizenou a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do plechu o rozmere 35x52cm.

    Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

    Mifi karamelovú a Zela Delikates vyšľaháme na napenený krém. Takto pripravenou náplňou natrieme odpečený plát a opatrne zvinieme do rolády.

    Necháme stuhnúť. Po stuhnutí polejeme rozpustenou Satinou Toffe.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Kokosová  roláda BEZ MÚKY