Čokoládová torta BEZ MÚKY
Čokoládová torta BEZ MÚKY
Neskutočne chutná čokoládovo-orechová torta BEZ MÚKY s KEN Trufa a šľahačkou KEN Presto.
Korpus:
| 125 g | Tekutý vaječný bielok | |
| 50 g | cukor kryštál | |
| 55 g | Tek.vaječný žĺtok | |
| 2 g | sóda bicarbóna | |
| 20 g | kakao cukrárske | |
| 50 g | mleté orechy/sekané na drobno |
Náplň 1:
| 300 g | KEN Trufa |
Náplň 2:
| 200 g | KEN Presto |
Dozdobenie:
| 25 g | kakao cukrárske |
Technologický postup
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom,orechmi a sódou bicarbónou.
Pripravenú zmes rozotrieme do tortového ráfku o priemere 24cm.
Pečieme pri 180°C cca 15 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Na upečený korpus natrieme najskôr vyšľahanú Ken Trufa a na ňu Ken Presto. Necháme stuhnúť a po stuhnutí posypeme povrch torty kakaom cez šablónu.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti. (napr. 12 ks á 60 g)
