VELVET Purple Cake VELVET Purple Cake

Purple Velvet torta priemer 18 cm

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 210 g Velvet Purple Cake
140 g Tek. vaječná melanž
30 g rastlinný olej
40 g voda
Náplň: 250 g Arabesque Blanc 29 %
300 g KEN Nata
Dozdobenie: čerstvé lesné ovocie, čoko dekorácie, korpus Velvet a pod.

Technologický postup

Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 – 45 minút. Po vychladnutí korpus rozrežeme na 3 časti. Náplň: Arabesque Blanc vysypeme na papier a dáme piecť pokiaľ neskaramelizuje pri teplote 170 °C. Po vychladnutí ju zmiešame s Ken Nata, spojíme pomocou tyčového mixéra a následne vyšľaháme. Krémom potrieme každý plát  a naukladáme pláty na seba. Na dozdobenie použijeme zvyšky z korpusu, z ktorých si pripravíme žmolenku, povrch dozdobíme podľa vlastnej fantázie napr. s čerstvým lesným ovocím.

Purple Velvet torta