Purple Velvet torta priemer 18 cm
Purple Velvet torta priemer 18 cm
Výnimočná chuť, farba a textúra Velvet Purple Cake.Krásna a jedinečne výrazná purpurovo červená farba dominuje v Purple Velvet Cake. A čo je ešte lepšie? Jeho šťavnatá bobuľová chuť a aróma vás okamžite prenesie na prechádzku lesom plným čerstvých jahôd, čučoriedok a malín. Ale pozor, táto zmes nie je len o vzhľade a chuti - jej zamatová textúra a flexibilná štruktúra vám ponúka úžasný zážitok pri jedení či už torty alebo rolády.
Receptúra
| Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
|---|---|---|---|
| Hmota: | 210 | g | Velvet Purple Cake |
| 140 | g | Tek. vaječná melanž | |
| 30 | g | rastlinný olej | |
| 40 | g | voda | |
| Náplň: | 250 | g | Arabesque Blanc 29 % |
| 300 | g | KEN Nata | |
| Dozdobenie: | čerstvé lesné ovocie, čoko dekorácie, korpus Velvet a pod. |
Technologický postup
Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 – 45 minút. Po vychladnutí korpus rozrežeme na 3 časti. Náplň: Arabesque Blanc vysypeme na papier a dáme piecť pokiaľ neskaramelizuje pri teplote 170 °C. Po vychladnutí ju zmiešame s Ken Nata, spojíme pomocou tyčového mixéra a následne vyšľaháme. Krémom potrieme každý plát a naukladáme pláty na seba. Na dozdobenie použijeme zvyšky z korpusu, z ktorých si pripravíme žmolenku, povrch dozdobíme podľa vlastnej fantázie napr. s čerstvým lesným ovocím.

