Novinky
VIKORN ® - receptúra

Nájdete tu správnu receptúru na prípravu chutného viaczrnného chlebíka VIKORN s obsahom vitamínov a železa. Doporučená receptúra je aj z dôvodu správneho množstva vitamínom, železa a ostatných živín v hotovom chlebíku.

Cesto:

80 %   pšeničná múka T 650
20 %   VIKORN 20/80
3 %   čerstvé droždie
2 %   soľ
56 %   voda cca

Dozdobenie:

5 %   Decoration Grit

Technologický postup

Miešanie: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta: 26 - 28 ºC. Zrenie cesta: 25-30 minút.

Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť. Navážka na 1 ks do formy je 582 g/2 kúsky chlebíka = 2 x 291g. Vo forme sa spolu pečú 2 chlebíky. Po vyzretí rozvážime na cestové kusy, vygúľame a obalíme v dekorácii a po dvoch ukladáme do foriem. Kysnutie: 50 - 60 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.

Po nakysnutí chlebíky na povrchu narežeme do tvaru písmena V.

Pečenie:

I. 240 ºC, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 ºC, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 10 minút,

III: 200 ºC, bez pary, otvorený odťah, 20 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.

VIKORN ®  - receptúra