Novinky
PROKORN ® - receptúra

Aby sa dodržalo deklarované množstvo obsahu živín a minerálnych látok v chlebíku PROKORN® je samozrejme potrebné dodržať aj danú receptúru na prípravu chlebíka. Zmes Panomix Prokorn je 50 % zmesou na výrobu tohto chutného výrobku. Prokorn® je chránenou značkou Zeelandia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
50 % pšeničná múka T 650
50 % PANOMIX PROKORN
3 % čerstvé droždie
54 % voda cca
Dekorácia:
5 % Decoration Grit

Technologický postup

    Technologický postup:

    Doba miesenia: 8 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 26 – 27 °C. Zrenie cesta 40 - 45 minút.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

    Kysnutie: 55 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

    III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 23 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.