

Špaldový chlieb s MAXIMO FRESH
Špaldový chlieb s MAXIMO FRESH
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 650 |
25 | % | Panoplus Špalda | |
10 | % | Silkgrain Spelt (špalda) | |
2 | % | MAXIMO FRESH | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | soľ | |
70 | % | voda cca |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 26-28°C. Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.
Doba zrenia: 15-20 minút.
Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g a vytvarujeme do tvaru veky.
Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.
Kysiareň: 40-45 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.
Po nakysnutí vyklopime a vložíme do zaparenej pece a pečieme.
Pečenie:
I. 240°C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220°C, bez pary, po 2. minútach otvoriť odťah, 23 minút,
III. 230°C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 30-35 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Hmotnosť chleba po upečení je 500 g.
