Novinky Novinky

Špaldový chlieb s MAXIMO FRESH

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 650
25 % Panoplus Špalda
10 % Silkgrain Spelt (špalda)
2 % MAXIMO FRESH
3 % čerstvé droždie
2 % soľ
70 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo. Teplota cesta: 26-28°C. Z pripravených surovín zamiesime voľnejšie cesto a necháme vyzrieť.

Doba zrenia: 15-20 minút.

Po vyzretí cesta rozvážime na požadovanú hmotnosť 575 g  a vytvarujeme do tvaru veky.

Uložíme do ošatiek, dáme do kysiarne nakysnúť.

Kysiareň: 40-45 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.

Po nakysnutí vyklopime a vložíme do zaparenej pece a pečieme.

Pečenie:

I. 240°C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220°C, bez pary, po 2. minútach otvoriť odťah, 23 minút,

III. 230°C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.

Celková doba pečenia je 30-35 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Hmotnosť chleba po upečení je 500 g.

Pozrite si komplet leták MAXIMO FRESH.

Špaldový chlieb s MAXIMO FRESH