BIT technológia prípravkov pre kvalitnejší chlieb.
Aj vy hľadáte spôsoby, ako zvýšiť kvalitu výrobkov, predĺžiť ich trvanlivosť a ušetriť výrobné náklady? Vyskúšajte zlepšovacie prípravky Zeelandia. Dodávame priemyselným pekárňam všetko, čo potrebujú k úspechu. Nadchnite spotrebiteľov konzistentne vynikajúcim chlebom a odmenou vám budú vyššie zisky. S prípravkami z našej ponuky, ktoré stabilizujú proces pečenia, to bude hračka.
Základom je múka
Múka je hlavnou zložkou chlebového cesta. Lenže vlastnosti jednotlivých druhov múky sa často líšia a kvalita dodávok kolíše v závislosti od úrody a práce mlynára. To vedie k odchýlkam vo viskozite a stabilite cesta a reakciách škrobu pri pečení. Podobne nepredvídateľne sa bude správať aj cesto zložené z niekoľkých rôznych druhov múky. Aj uňho možno očakávať odchýlky vo viskozite, objeme, stabilite cesta i reakciách škrobu pri pečení. Z rôznych druhov múky jednoducho aj pri nezmenenom recepte a postupe upečiete zakaždým iný výsledok.
BIT technológia zlepšujúcich prípravkov znamená prepracovaný systém
Prípravky na zlepšenie chleba sú navrhnuté tak, aby kompenzovali rozdiely v kvalite múky pomocou prídavných ingrediencií. Tieto ingrediencie zlepšujú štrukturálne vlastnosti lepku, zvyšujú ťažnosť cesta a pridávajú na kvalite výsledného bochníka.
Najprv analyzujeme poskytnuté informácie a potom pre vás namiešame zmes zlepšujúcich prípravkov na mieru. Nájdu sa tam všetky potrebné súčasti, ktoré by ste pri pečení dokonalého chleba mohli potrebovať. Receptúru typicky tvoria zložky, ako sú cukor, oleje, tuky, vláknina, prísady a pomocné látky. Každá ingrediencia pritom plní svoj dôležitý úlohu.
Mnoho pomocných látok, vrátane enzýmov, pôsobí napríklad podobne ako aditíva. Líšia sa však v jednom podstatnom bode: pretože svoju prácu vykonávajú pred pečením alebo počas neho a vo finálnom výrobku nevykonávajú žiadnu funkciu, nemusíte ich nikde uvádzať.