Novinky Novinky

BIT technológia
- čo
je to?

BIT technológia prípravkov pre kvalitnejší chlieb.

Aj vy hľadáte spôsoby, ako zvýšiť kvalitu výrobkov, predĺžiť ich trvanlivosť a ušetriť výrobné náklady? Vyskúšajte zlepšovacie prípravky Zeelandia. Dodávame priemyselným pekárňam všetko, čo potrebujú k úspechu. Nadchnite spotrebiteľov konzistentne vynikajúcim chlebom a odmenou vám budú vyššie zisky. S prípravkami z našej ponuky, ktoré stabilizujú proces pečenia, to bude hračka.

Základom je múka
Múka je hlavnou zložkou chlebového cesta. Lenže vlastnosti jednotlivých druhov múky sa často líšia a kvalita dodávok kolíše v závislosti od úrody a práce mlynára. To vedie k odchýlkam vo viskozite a stabilite cesta a reakciách škrobu pri pečení. Podobne nepredvídateľne sa bude správať aj cesto zložené z niekoľkých rôznych druhov múky. Aj uňho možno očakávať odchýlky vo viskozite, objeme, stabilite cesta i reakciách škrobu pri pečení. Z rôznych druhov múky jednoducho aj pri nezmenenom recepte a postupe upečiete zakaždým iný výsledok.
BIT technológia zlepšujúcich prípravkov znamená prepracovaný systém

Prípravky na zlepšenie chleba sú navrhnuté tak, aby kompenzovali rozdiely v kvalite múky pomocou prídavných ingrediencií. Tieto ingrediencie zlepšujú štrukturálne vlastnosti lepku, zvyšujú ťažnosť cesta a pridávajú na kvalite výsledného bochníka.
Najprv analyzujeme poskytnuté informácie a potom pre vás namiešame zmes zlepšujúcich prípravkov na mieru. Nájdu sa tam všetky potrebné súčasti, ktoré by ste pri pečení dokonalého chleba mohli potrebovať. Receptúru typicky tvoria zložky, ako sú cukor, oleje, tuky, vláknina, prísady a pomocné látky. Každá ingrediencia pritom plní svoj dôležitý úlohu.
Mnoho pomocných látok, vrátane enzýmov, pôsobí napríklad podobne ako aditíva. Líšia sa však v jednom podstatnom bode: pretože svoju prácu vykonávajú pred pečením alebo počas neho a vo finálnom výrobku nevykonávajú žiadnu funkciu, nemusíte ich nikde uvádzať.
Enzýmy - základ moderných zlepšujúcich prostriedkov

Moderné zlepšujúce prípravky na chleby majú jednu veľkú výhodu: enzýmy. Enzýmy sú biologické katalyzátory, ktoré urýchľujú chemické reakcie v ceste. Zlepšujú štruktúru lepku, zvyšujú ťažnosť cesta a dodávajú chlebu na kvalite. Vďaka enzýmom tak dnešní pekári dokážu vyrábať štandardizovaný chlieb najvyššej kvality.
Aby ste však potenciál enzýmov využili naplno, potrebujete vedieť, ktoré sú pre váš výrobok najvhodnejšie. Na dnešnom trhu s enzýmami, kde je na výber zo stoviek možností, sa však ťažko orientuje. Navyše až donedávna neexistovala žiadna spoľahlivá databáza ich vlastností a pôsobenia. Namiesto jasných informácií tak firmy často boli odkázané len na odhady a domnienky. 

Čerstvosť zabudovaná od pece až po regál

Čerstvosť je jedným z najdôležitejších ukazovateľov kvality pre spotrebiteľa – a zároveň jedným z najzložitejších aspektov, ktoré je potrebné udržať. S pomocou technológie BIT pomáhame priemyselným pekárom predĺžiť čerstvosť chleba optimalizáciou mäkkosti, pružnosti striedky a celkovej kvality počas celej trvanlivosti.

Či už pečiete pre rýchlu spotrebu alebo pre distribúciu s dlhšou dobou trvanlivosti, naša technológia zabezpečí, že váš chlieb zostane lákavý, mäkký a chutný – od prvého krajca až po ten posledný.

Pre viac informácií neváhajte kontaktovať nášho hlavného technológa p. Pawla Krzyzanowskeho 

    p. Krzyzanowski Pawel          0915 885 397     pawel.krzyzanowski@zeelandia.sk

BIT technológia - čo je to?