![Novinky Novinky](https://www.zeelandia.sk/novinky/@@images/image-1280-5aab7b54ffdc00e3b11ec64e0b55e7f8.jpeg)
![Novinky Novinky](https://www.zeelandia.sk/novinky/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou
Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou
Žiadaná kombinácia plundrovej šatôčky a chutnej zeleninovej náplne od Zeelandie. Náplň je v aktuálnom trende spotrebiteľov po PLANT-BASED - zeleninových výrobkoch - s bohatým obsahom špenátu a brokolice až 70 %. Plundra je vyrobená so zeleninovej zápary Silkgrain pumpkin carrot (tekvica mrkva).
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
40 % | Silkgrain pumpkin carrot | |
1 % | NON-E Premiumback | |
8 % | čerstvé droždie | |
5 % | cukor kryštál | |
1,8 % | jedlá soľ | |
41 % | voda cca |
Na prevaľovanie:
40 % | Zeel. margarín ťažný-pláty |
Náplň:
90 % | Špenátová náplň s brokolicou |
Dozdobenie:
5 % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 21 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré prekladáme ťažným margarínom systémom 3-4-3, medzi druhou
lamináciou necháme cesto odležať v chlade. Finálny plát cesta o hrúbke cca 3,5 mm, vykrojíme štvorce o rozmere 10x10 cm,
naplníme náplňou a uzavrieme do trojuholníka. Ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 60 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre 100 ks á 100 g výrobku s náplňou.
![Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou](https://www.zeelandia.sk/novinky/kvasova-zeleninova-zapara-silkgrain-pumpkin-carrot-novinka/tekvicovo-mrkvova-satka-so-spenatovou-naplnou/@@images/image-400-5addd9b946fc2ee465ed863b118d6825.jpeg)