Novinky Novinky

Pumpkin carrot plundra-vrkoč

NOVINKA - zápara bez prídavku prídavných látok - TEKVICA - MRKVA. Prírodne stabilizovaná zápara obsahujúca tekvicové semienka, kúsky mrkvy, ovsený kvas, ľanové semienka. Ideálna pre výrobu chutného viaczrnného chleba, bagiet a plundrových výrobkov. Dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky. Vychutnajte si teraz skvelý plundrový vrkoč pripravený s Nordix croissant 15 a kvalitným Zeelandia ťažným margarínom. Ideálne ako ďalšia verzia slaných snackom na cateringy namiesto tyčiniek a pagáčikov.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
50 %   SILKGRAIN pumpkin carrot
15 %   Nordix croissant 15
8 %   čerstvé droždie
1,8 %   soľ
5 %   kryštálový cukor
40 %   voda cca

Na prevaľovanie:

30 %   Zeelandia margarín ťažný-pláty

Technologický postup

Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

Finálny plát cesta cca 8mm. Vykrojíme obdĺžniky o rozmere 2x16 a stočíme, ukladáme na vlnité plechy.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 120 g.

Váha po upečení je á 100 g.

Pumpkin carrot plundra-vrkoč