Novinky
Pumpkin carrot plundra-vrkoč

NOVINKA - zápara bez prídavku prídavných látok - TEKVICA - MRKVA. Prírodne stabilizovaná zápara obsahujúca tekvicové semienka, kúsky mrkvy, ovsený kvas, ľanové semienka. Ideálna pre výrobu chutného viaczrnného chleba, bagiet a plundrových výrobkov. Dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky. Vychutnajte si teraz skvelý plundrový vrkoč pripravený s Nordix croissant 15 a kvalitným Zeelandia ťažným margarínom. Ideálne ako ďalšia verzia slaných snackom na cateringy namiesto tyčiniek a pagáčikov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
50 % SILKGRAIN pumpkin carrot
15 % Nordix croissant 15
8 % čerstvé droždie
1,8 % soľ
5 % kryštálový cukor
40 % voda cca
Na prevaľovanie:
30 % Zeelandia margarín ťažný-pláty

Technologický postup

    Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

    Finálny plát cesta cca 8mm. Vykrojíme obdĺžniky o rozmere 2x16 a stočíme, ukladáme na vlnité plechy.

    Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,

    III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 120 g.

Váha po upečení je á 100 g.

Pumpkin carrot plundra-vrkoč