Novinky
Pumpkin carrot pagáč

NOVINKA - zápara bez prídavku prídavných látok - TEKVICA - MRKVA. Prírodne stabilizovaná zápara obsahujúca tekvicové semienka, kúsky mrkvy, ovsený kvas, ľanové semienka. Ideálna pre výrobu chutného viaczrnného chleba, bagiet a plundrových výrobkov. Dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky. Vychutnajte si túto skvelú inovatívnu záparu v podobe pagáčov posypaných syrom a tekvicovými semienkami. Je to určite o trošku zdravšia alternatíva k iným druhom pagáčikov a výborne sa hodí pre rodinné balenia, catering alebo len tak voľne predávané vo Vašich obchodoch.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
30 % SILKGRAIN pumpkin carrot
15 % Nordix croissant 15
5 % kryštálový cukor
8 % čerstvé droždie
1,8 % soľ
38 % voda cca
Na prevaľovanie:
20 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Dekorácia:
5 % Tekutá vaječná melanž
8 % tekvicové semienko
6 % strúhaný syr Eidam 30%

Technologický postup

    Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 21 – 22 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

    Cesto rozváľame na rolfixe na hrúbku 8mm, vykrojíme štvorce o rozmere 8x8cm

    a povrch potrieme vaječnou melanžou, posypeme tekvicovým semienkom

    a strúhaným syrom. Necháme v kysiarni nakysnúť a upečieme.

    Kysnutie: 60 - 70 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,

    III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 110 g + 10 g dekorácia.

Váha po upečení je á 100 g.

Pumpkin carrot pagáč