
NOVINKA - zápara bez prídavku prídavných látok - TEKVICA - MRKVA. Prírodne stabilizovaná zápara obsahujúca tekvicové semienka, kúsky mrkvy, ovsený kvas, ľanové semienka. Ideálna pre výrobu chutného viaczrnného chleba, bagiet a plundrových výrobkov. Dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky. Vychutnajte si túto skvelú inovatívnu záparu v podobe pagáčov posypaných syrom a tekvicovými semienkami. Je to určite o trošku zdravšia alternatíva k iným druhom pagáčikov a výborne sa hodí pre rodinné balenia, catering alebo len tak voľne predávané vo Vašich obchodoch.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | Pšeničná múka T 512 | |
30 | % | SILKGRAIN pumpkin carrot | |
15 | % | Nordix croissant 15 | |
5 | % | kryštálový cukor | |
8 | % | čerstvé droždie | |
1,8 | % | soľ | |
38 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | |||
20 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty | |
Dekorácia: | |||
5 | % | Tekutá vaječná melanž | |
8 | % | tekvicové semienko | |
6 | % | strúhaný syr Eidam 30% |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 21 – 22 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cesto rozváľame na rolfixe na hrúbku 8mm, vykrojíme štvorce o rozmere 8x8cm
a povrch potrieme vaječnou melanžou, posypeme tekvicovým semienkom
a strúhaným syrom. Necháme v kysiarni nakysnúť a upečieme.
Kysnutie: 60 - 70 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 110 g + 10 g dekorácia.
Váha po upečení je á 100 g.
