Novinky
Pumpkin carrot kocka

NOVINKA - zápara bez prídavku prídavných látok - TEKVICA - MRKVA. Prírodne stabilizovaná zápara obsahujúca tekvicové semienka, kúsky mrkvy, ovsený kvas, ľanové semienka. Ideálna pre výrobu chutného viaczrnného chleba, bagiet a plundrových výrobkov. Dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky. Vychutnajte si teraz skvelú viaczrnnú tekvicovo-mrkvovú kocku pripravenú v kombinácii so Zeelandia Lactorex originál. Pre ešte pútavejší vzhľad nezabudnite posypať tekvicovými semienkami a strúhaným syrom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
50 % SILKGRAIN pumpkin carrot
2 % Lactorex originál
4 % rastlinný olej
4 % čerstvé droždie
2 % soľ
40 % voda cca
Dekorácia:
4 % tekvicové semienko
4 % strúhaný syr Eidam 30%

Technologický postup

    Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

    Cesto rozváľame na rolfixe na hrúbku 8mm, vykrojíme štvorce o rozmere 8x8cm a povrch posypeme tekvicovým semienkom a strúhaným syrom. Necháme v kysiarni nakysnúť a upečieme.

    Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

    III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 150 g + 5 g dekorácia.

Váha po upečení á 120 g.

Pumpkin carrot kocka