![Novinky Novinky](https://www.zeelandia.sk/novinky/@@images/image-1280-5aab7b54ffdc00e3b11ec64e0b55e7f8.jpeg)
![Novinky Novinky](https://www.zeelandia.sk/novinky/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Pumpkin carrot chlieb - Rustikál
Pumpkin carrot chlieb - Rustikál
NOVINKA - zápara bez prídavku prídavných látok - TEKVICA - MRKVA. Prírodne stabilizovaná zápara obsahujúca tekvicové semienka, kúsky mrkvy, ovsený kvas, ľanové semienka. Ideálna pre výrobu chutného viaczrnného chleba, bagiet a plundrových výrobkov. Dávkovanie: 50-100% na hmotnosť múky. Vychutnajte si ho teraz v peknom okrúhlom rustikálnom vzhľade. Povrch chleba je pekne dodekorovaný s Decoration Grit.
Cesto:
85 % | pšeničná múka T 650 | |
15 % | ražná múka T 930 | |
50 % | SILKGRAIN pumpkin carrot | |
1 % | NON-E Stabilizátor chleba a pečiva | |
3 % | čerstvé droždie | |
2,1 % | soľ | |
63 % | voda cca |
Dekorácia:
8 % | Decoration Grit |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do guľatého tvaru, obalíme v ražnej múke a ukladáme do ošatiek uzáverom dolu, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 32 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 695 g + 25 g dekorácia.
Váha po upečení je á 600 g.
![Pumpkin carrot chlieb - Rustikál](https://www.zeelandia.sk/novinky/kvasova-zeleninova-zapara-silkgrain-pumpkin-carrot-novinka/pumpkin-carrot-chlieb-rustikal/@@images/image-400-2a96ce2d21078dff2021daf11ef35596.jpeg)