
Dvojitá sila spojenia zdravej zápary Silkgrain pumpkin carrot (tekvica-mrkva) a kvalitnej kukuričnej zmesi s pufovanou kukuricou a semienkami Fiesta Maiz. Bageta má peknú farbu a vzhľad striedky s bohatým množstvom semienok, tekvice a mrkvy.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
70 | % | Pšeničná múka T 512 | |
30 | % | Fiesta Maiz | |
30 | % | SILKGRAIN pumpkin carrot | |
1,5 | % | Lactorex originál | |
3 | % | Bravčová masť škvarená | |
4 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | soľ | |
48 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Tvarujeme do tvaru bagety, ukladáme na vlnité plechy a pred pečením 2 až 3x narežeme.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 14 minút,
III. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 215 g.
Váha po upečení á 180 g.
