Novinky
Cesto Francúzske 

CESTO FRANCÚZSKE -ocení každý, kto ho ochutná. Má krásny objem, pekné lístkovanie, jedinečnú chuť a dá sa z neho vyrobiť neskutočné množstvo výrobkov ako pekárskych, tak aj cukrárskych. Výhodou tejto 100 % zmesi je stála kvalita, v zmesi sa nachádza múka vysokej kvality a všetky ostatné dôležité suroviny, takže stačí pridať vodu a preváľať s kvalitným margarínom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Cesto Francúzske
50 % voda cca
Margarín na preváľanie:
75 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň:
60 % Presta Vanilla
30 % Fruitful Malina
Pred pečením potretie:
0,55 % Ovex Powder Ölz
4,45 % voda
(ak nemáte Ovex použite Tekutú vaječnú melanž alebo vajíčka)

Technologický postup

    Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 3 minúty rýchlo.

    Teplota cesta je 18 - 20°C. Zrenie cesta 00 - 00 minút.

    Teplota margarínu na prevaľovanie má mať rovnakú teplotu ako cesto. Ďalej cesto spracujeme skladaním s margarínom. Margarín položíme na plát cesta do 2/3 a zabalíme z oboch strán.

    Preváľame a následne skladáme na 3x4 bez odležania. Cesto vyváľame na hrúbku cca 3 mm a vykrojíme požadované tvary. Dozdobíme/naplníme kombináciou Presta Vanilla + Fruitful Malina.

    Kysnutie: bez kysnutia

    Pečenie:

    I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 6 minút,

    II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,

    III. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

    Cesto Francúzske printscreen2.jpg

Cesto Francúzske s náplňami