Novinky Novinky

Pletenka s Amore L Soft Wheat

Chutná pletenka s prídavkom bravčovej masti a tekutého fermentu Amore L Soft Wheat zaručí pečivu dlhšiu krehkosť a menšie vysychanie na pulte.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 512
2 % AMORE L SOFT WHEAT
1 % NON-E Premiumback
3 % čerstvé droždie
1,8 % soľ
3 % Bravčová masť škvarená
52 % voda cca

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27-29 °C.

Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.

Doba zrenia: 10-15 minút.

Delička 30 dielna: pres 2 580 g.

Po vyzretí rozdelíme na deličke, tvarujeme na rožkovom stroji, zapletieme do pletenky a uložíme na plechy. Dáme nakysnúť a upečieme.

Kysiareň: 45-55 minút, pri teplote 30°C a relatívnej vlhkosti 75%.

Po nakysnutí vložíme do zaparenej pece a pečieme.

Pečenie:

I. 250°C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 230°C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 240°C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celková doba pečenia je 12-14 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks je 86 g - pletenka po upečení á 75 g

Stiahnite si aktuálny leták s receptúrami.

Pletenka s Amore L Soft Wheat