Veľkonočný muffin

Chutný čokoládový muffin z Cesta čokoládového ozdobený ako sa patrí krémom s chuťou vaječného likéru a dozdobený cukrovými vajíčkami.
Veľkonočný muffin
Group Weight / Volume Unit Product
Korpus:
1000 g Cesto čokoládové
500 g Tek.vaj. melanž/vajcia
500 g rastlinný olej
Krém:
375 g Zela delikates
375 g Presta Egg&Brandy (vaječný likér)

Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalých otáčkach počas cca 5 minút (nešľaháme a nemiešame príliš dlho). Hmotu dávkujeme do košíčkov na muffiny a pečieme pri 175 °C cca 40 minút. V teplovzdušnej rúre alebo rotačnej peci znížte teplotu na 150 - 160 °C.

Krém: Zmäknutý Zela delikates vyšľaháme a zľahka doňho primiešame Presta vaječný likér.

Krém striekame na vychladnuté muffinky a ľubovoľne dozdobíme napr. vajíčkami z marcipánu alebo kúpenými cukrovými vajíčkami z obchodu.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu