Titulná stránka » Receptúry » Fašiangy, Veľká noc receptúry » Špaldovo-karamelové rezy

Špaldovo-karamelové rezy

Výborná kombinácia špaldového cesta s orechmi, karamelovou náplňou a bielkovým korpusom pre trvanlivejšie zákusky napr. na svadbu, oslavy a pod.
Špaldovo-karamelové rezy
Group Weight / Volume Unit Product
Cesto:
600 g Cesto špaldové s orechmi
360 g Tek.vaj. melanž/vajcia
300 g rastlinný olej
Cesto 2:
125 g BIANCA - bielková
125 g cukor kryštál
125 g voda
Náplň 1:
500 g MIFI karamelová
250 g Zela delikates/maslo
Poleva:
300 g Satina toffee
50 g rastlinný olej
20 g Satina tmavá - na prestriekanie

Špaldové cesto vymiešame s vaječnou melanžou a olejom lopatkou pri pomalom chode stroja cca 5 min.
Vymiešané cesto rozdelíme na 2 plechy 60x20 cm vystlané pečným papierom.
Pečieme pri 165°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Biancu, vodu a cukor šľaháme cca 8 min. metlou pri najvyššej rýchlosti stroja.
Vyšľahanú hmotu rozotrieme do plechu 60x20cm vystlaného pečným papierom.
Pečieme pri 150°C cca 30 min. v závislosti od typu pece.
Správne upečený plát má na vrchu a spodku jemnú kôrku, stred je penový.
Krém pripravíme vyšľahaním Mifi karamelovej so Zela Delikates na hladký krém.
Kompletizácia zákusku:
Na spodok plechu uložíme špaldový plát, natrieme 1/2 krému,
priložíme bielkový plát, natrieme druhú 1/2 krému a priložíme
špaldovým plátom.
Necháme stuhnúť a polejeme Satinou toffee pripravenou s olejom.
Dozdobíme Satinou tmavou alebo Zela polevou tmavou.
Krájame na rezy podľa potreby.

Preskočiť na obsah. | Na navigáciu