Receptúry s Fermentom P Forte
Chlieb FERMENTO

Chlieb FERMENTO je úžasnou kombináciou chleba za použitia sušeného kvasu novej generácie FERMENTO P FORTE, ktorý je založený na ražnom základe, s prídavkom sladového jačmenného extraktu a múky pre krásnu farbu konečných výrobkov. Kvas je pripravený prírodným spôsobom za použitia štartovacej kultúry, a teda je bez obsahu Éčiek. Veľmi dôležitou zložkou v danom kvase je srvátka, ktorá dodá konečným výrobkom mliečnu chuť a zlepší celkovú kvalitu výrobkov. Aby sa dosiahol pekný objem a nadýchaná štruktúra FERMENTO chleba do receptúry sme pridali Bonpano Krokant. Vychutnajte si tento jedinečný chlieb ako od babičky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Zápara:
3 % Zemiakové vločky sušené
12 % voda do zápary
Cesto: 90 % pšeničná múka T 650
10 % ražná múka T 930
3 % Bonpano Krokant
2 % Fermento P Forte
2,5 % čerstvé droždie
2,2 % soľ jemná
61 % voda cca

Technologický postup

    Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

    Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 20 - 25 minút.

    Bravčovú masť pridáme až po prepnutí na rýchle otáčky.

    Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.

    Cestové kusy následne tvarujeme do guľatého tvaru, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.

    Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

    Pečenie:

    I. 245 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

    II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 12 minút,

    III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 28 minút.

    Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Receptúra je uvedená pre navážku 900 g ( chlieb po upečení á 750 g).