Receptúry
Sviatočná makovo-orechová torta

Výborná kombinácia Zmesi na makovník a orechovník vo verzii ako luxusne vyzerajúca torta, naplnená chutným tukovým tvarohovým krémom a klasickým slivkovým lekvárom a dozdobená čokoládou. Náš tip: pre ešte lepšiu chuť môžete makovú časť korpusov pokropiť s cukrovým rozvarom (pripraveným z 1 dcl vody, 30 g cukru a 10 g pasty Wigo compound Citrón) - rozvaz urobí tortu ešte šťavnatejšou a jemne kyslou - citrónovou - čo je ideálna kombinácia so slivkovým lekvárom a tvarohom.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto 1:
600 g Zmes na makovník
80 g rastlinný olej
260 g voda
Cesto 2:
300 g Zmes na orechovník
40 g rastlinný olej
130 g voda
Náplň 1:
450 g Tvaroh. náplň štandard A
150 g Zela delikates/maslo
Náplň 2:
150 g Slivkový lekvár sladený
Poleva:
250 g Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

    Všetky suroviny na makovník miešame lopatkou pri pomalých otáčkach (nešľaháme) cca 3 min.

    Pripravené cesto rozdelíme do 2 tortových ráfkov o priemere 24cm.

    Pečieme pri 160-170°C cca 20-25 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Rovnako pripravíme aj orechový korpus- upečieme však len 1 ks.

    Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme makový korpus, natrieme polovicu slivkového lekváru a tvarohový krém (Zela Delikates vyšľaháme a pridáme tvarohovú náplň) a priložíme orechový korpus.

    Znova natrieme slivkový lekvár, tvarohový krém a priložíme makovým korpusom. Necháme stuhnúť.

    Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou a krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

    TIP: Ak chceme tortu šťavnatejšiu môžeme korpusy poliať cukrovým rozvarom zo 100g vody, 30g cukru a 10g Compud Wigo citrón.