Receptúry
Medovo-čokoládový koláč so Zeesan lieskový orech

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
279 1000 g Cesto čokoládové
500 g vajcia
500 g olej
Cesto II.
296 750 g Cesto medové
375 g vajcia
375 g olej
Náplň:
2099 100 g Zeesan lieskový orech
125 g voda vlažná
500 g polovyšľahaná smotana
Dozdobenie:
080 250 g Paletta Spray Neutral

Technologický postup

    Suroviny na Cesto čokoládové si zmiešame pomocou lopatky/lýry pri pomalých otáčkach po dobu cca 5 minút. (nešľaháme). Obdobne si pripravíme Cesto medové. Dávkujeme do plechu 60 x 40 cm pomocou drezírovacieho sáčku s hladkou špičkou striedavo do šikma.

    Pečieme pri 170 - 180 °C cca 45-50 minút.

    Po vychladnutí prerežeme pozdĺžne na 2 pláty a naplníme pripraveným krémom zo Zeesan lieskový orech.

    Príprava náplne:

    Zeesan lieskový orech si rozmiešame vo vlažnej vode. Rastlinnú alebo živočíšnu smotanu si vyšľaháme do jogurtovitej konzistencie a do nej zašľaháme/zamiešame pomocou metličky Zeesan s vodou.

    Po naplnení povrch dozdobíme s nahriatou Paletta Spray Neutral.

    Smotanu odporúčame použiť KEN LACTEA - ktorá sa výnimočne hodí práve v kombinácii so Zeesan lieskový orech.

Medovo-čokoládový koláč so Zeesan lieskový orech