Receptúry
Valentínske miňonky

Chutné Valentínske miňonky v tvare srdiečka potešia každého milovníka jemnej karamelovej/kokosovej alebo čokoládovej chuti krémových náplní KremLine. Základný korpus je vytvorený z Piškóty 100 svetlej. Skvelé ako darček na Valetína ale ideálne nielen na svadby, ale aj do Vašej kaviarne, cukrárne alebo pre rodinné balenia.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
600 g Piškóta 100 svetlá
450 g Tek.vaj. melanž/vajcia
60 g rastlinný olej
Náplň 1:
560 g KREMLINE karamelový (kokosový, čokoládový)
120 g Zela delikates
Náplň 2:
250 g Zela ovocná náplň (alebo džem)
Poleva:
800 g Zela biely fondant

Technologický postup

    Všetky suroviny šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Vyšľahanú hmotu dávkujeme na  3 plechy vystlané pečeným papierom o rozmere 35x52 cm.

    Pečieme pri cca 200°C cca 8-10min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Kremline vyšľaháme so zmäknutým Zela Delikates na hladký krém. Piškótový plát natrieme polovicou krému, priložíme druhý plát a natrieme zvyšný krém a priložíme posledný plát. Zaťažíme a potom potrieme povrch v tenkej vrstve ovocnou náplňou.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

    Každý kúsok máčame v rozohriatom fondáne. Zdobíme podľa fantázie.

    TIP: Miňonky môžeme vykrajovať rôznymi vykrajovačkami a taktiež fondant možno zafarbiť na požadovanú farbu.