
Chutné Valentínske miňonky v tvare srdiečka potešia každého milovníka jemnej kokosovej chuti s krémovou/tukovou náplňou KremLine. Základný korpus je vytvorený z Piškóty 100 svetlej. Skvelé ako darček na Valetína ale ideálne nielen na svadby, ale aj do Vašej kaviarne, cukrárne alebo pre rodinné balenia.
Cesto:
600 g | Piškóta 100 svetlá | |
450 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
60 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
560 g | KREMLINE kokosový | |
120 g | Zela delikates |
Náplň 2:
250 g | Zela ovocná náplň (alebo džem) |
Poleva:
800 g | Zela biely fondant |
Technologický postup
Všetky suroviny šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Vyšľahanú hmotu dávkujeme na 3 plechy vystlané pečeným papierom o rozmere 35x52 cm.
Pečieme pri cca 200°C cca 8-10min. v závislosti od typu pece a navážky.
Kremline vyšľaháme so zmäknutým Zela Delikates na hladký krém. Piškótový plát natrieme polovicou krému, priložíme druhý plát a natrieme zvyšný krém a priložíme posledný plát. Zaťažíme a potom potrieme povrch v tenkej vrstve ovocnou náplňou.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Každý kúsok máčame v rozohriatom fondáne. Zdobíme podľa fantázie.
TIP: Miňonky môžeme vykrajovať rôznymi vykrajovačkami a taktiež fondant možno zafarbiť na požadovanú farbu.
