Receptúry
Valentínske miňonky

Chutné Valentínske miňonky v tvare srdiečka potešia každého milovníka jemnej kokosovej chuti s krémovou/tukovou náplňou KremLine. Základný korpus je vytvorený z Piškóty 100 svetlej. Skvelé ako darček na Valetína ale ideálne nielen na svadby, ale aj do Vašej kaviarne, cukrárne alebo pre rodinné balenia.

Cesto:

600 g   Piškóta 100 svetlá
450 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
60 g   rastlinný olej

Náplň 1:

560 g   KREMLINE kokosový
120 g   Zela delikates

Náplň 2:

250 g   Zela ovocná náplň (alebo džem)

Poleva:

800 g   Zela biely fondant

Technologický postup

Všetky suroviny šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Vyšľahanú hmotu dávkujeme na  3 plechy vystlané pečeným papierom o rozmere 35x52 cm.

Pečieme pri cca 200°C cca 8-10min. v závislosti od typu pece a navážky.

Kremline vyšľaháme so zmäknutým Zela Delikates na hladký krém. Piškótový plát natrieme polovicou krému, priložíme druhý plát a natrieme zvyšný krém a priložíme posledný plát. Zaťažíme a potom potrieme povrch v tenkej vrstve ovocnou náplňou.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Každý kúsok máčame v rozohriatom fondáne. Zdobíme podľa fantázie.

TIP: Miňonky môžeme vykrajovať rôznymi vykrajovačkami a taktiež fondant možno zafarbiť na požadovanú farbu.

Valentínske miňonky