Receptúry
Medovo-kokosové srdiečka

Valentín trochu inak? (a nielen vo februári?). Upečte svojim zákazníkom chutnú obmenu medových ježov v tvare srdca.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota1:
600 g Cesto medové
350 g Tek.vaj. melanž/vajcia
300 g rastlinný olej
Dekorácia 1:
700 g Zela cukrárska poleva tmavá
300 g kokos strúhaný
Dekorácia 2: 100 g MARO marcipán 1:3 - originál mandľový

Technologický postup

    Suroviny na cesto spolu zmiešame pomocou lopatky pri pomalých otáčkach po dobu 5 minút. Nešľaháme !
    Cesto dávkujeme do plechu/ráfu o veľkosti 60x20 cm.
    Pečieme pri 165 °C cca 35 minút. (pečenie závisí od typu pece a navážky).


    Po vychladnutí vykrajujeme srdiečka požadovanej veľkosti.


    Zela cukr. polevu tmavú si rozpustíme a máčame v nej jednotlivé kusy, ktoré ihneď obalíme v strúhanom kokose.


    Dozdobenie verzia II: Paletta Miroir Choco si nahrejeme do cca 50 °C ( aby zredla) a máčame v nej jednotlivé medovo-kokosové srdiečka a následne obaľujeme v strúhanom kokose.

    Srdiečka potom dozdobíme marcipánovým bielym/červeným srdiečkom.

Medovo-kokosové srdiečka