
Medovo-kokosové srdiečka
Medovo-kokosové srdiečka
Valentín trochu inak? (a nielen vo februári?). Upečte svojim zákazníkom chutnú obmenu medových ježov v tvare srdca.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota1: | |||
600 | g | Cesto medové | |
350 | g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
300 | g | rastlinný olej | |
Dekorácia 1: | |||
700 | g | Zela cukrárska poleva tmavá | |
300 | g | kokos strúhaný | |
Dekorácia 2: | 100 | g | MARO marcipán 1:3 - originál mandľový |
Technologický postup
Suroviny na cesto spolu zmiešame pomocou lopatky pri pomalých otáčkach po dobu 5 minút. Nešľaháme !
Cesto dávkujeme do plechu/ráfu o veľkosti 60x20 cm.
Pečieme pri 165 °C cca 35 minút. (pečenie závisí od typu pece a navážky).
Po vychladnutí vykrajujeme srdiečka požadovanej veľkosti.
Zela cukr. polevu tmavú si rozpustíme a máčame v nej jednotlivé kusy, ktoré ihneď obalíme v strúhanom kokose.
Dozdobenie verzia II: Paletta Miroir Choco si nahrejeme do cca 50 °C ( aby zredla) a máčame v nej jednotlivé medovo-kokosové srdiečka a následne obaľujeme v strúhanom kokose.
Srdiečka potom dozdobíme marcipánovým bielym/červeným srdiečkom.
