
Medovo-kokosové kocky
Medovo-kokosové kocky
Cesto:
1000 g | Cesto medové | |
220 g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
280 g | Zela Delikates |
Náplň 1:
400 g | Darinka džem extra malina |
Náplň 2:
1000 g | Kokosová náplň | |
700 g | horúca voda cca 80°C |
Dozdobenie:
300 g | Zela cukrárska poleva tmavá | |
40 g | Zela cukrárska poleva biela - na prestriekanie | |
ľubovoľná dekorácia v tvare srdca - z originál marcipánu, dekorácia a pod. |
Technologický postup
Suroviny na medové pláty miešame cca 5 minúty pri pomalých otáčkach lopatkou.
Nešľaháme !
Cesto necháme postáť v chlade. Rozdelíme si ho na 2 kusy a vyvaľkáme na 2 plechy
o veľkosti 30x40 cm vyložené pečným papierom, popicháme vidličkou alebo ježkom
a pečieme pri 190 - 200°C 7 – 10 minút.
Príprava kokosovej náplne: Kokosovú náplň a horúcu vodu zmiešame
a necháme postáť do vychladnutia.
Na spodný medový plát si natrieme 200 g Darinka džem malina. Potrieme ho pripravenou
kokosovou náplňou a prikryjeme druhým plátom potretým s Darinka džem malina.
Zaťažíme.
Polejeme rozpustenou Zela cukr. polevou tmavou a po stuhnutí krájame na požadované
rezy, kocky a pod.
Dodatočné informácie
pre 40 ks á 90 g.
