Receptúry
Medovo-kokosové kocky

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
1000 g Cesto medové
220 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
280 g Zela Delikates
Náplň 1:
400 g Darinka džem extra malina
Náplň 2:
1000 g Kokosová náplň
700 g horúca voda cca 80°C
Dozdobenie:
300 g Zela cukrárska poleva tmavá
40 g Zela cukrárska poleva biela - na prestriekanie
ľubovoľná dekorácia v tvare srdca - z originál marcipánu, dekorácia a pod.

Technologický postup

    Suroviny na medové pláty miešame cca 5 minúty pri pomalých otáčkach lopatkou.
    Nešľaháme !
    Cesto necháme postáť v chlade. Rozdelíme si ho na 2 kusy a vyvaľkáme na 2 plechy
    o veľkosti 30x40 cm vyložené pečným papierom, popicháme vidličkou alebo ježkom
    a pečieme pri 190 - 200°C 7 – 10 minút.
    Príprava kokosovej náplne: Kokosovú náplň a horúcu vodu zmiešame
    a necháme postáť do vychladnutia.
    Na spodný medový plát si natrieme 200 g Darinka džem malina. Potrieme ho pripravenou
    kokosovou náplňou a prikryjeme druhým plátom potretým s Darinka džem malina.
    Zaťažíme.
    Polejeme rozpustenou Zela cukr. polevou tmavou a po stuhnutí krájame na požadované
    rezy, kocky a pod.

Dodatočné informácie

pre 40 ks á 90 g.

Medovo-kokosové kocky