Receptúry
Smotanové kopuly s malinovou náplňou

Jedinečné a efektné smotanové kopuly so šľahačkou a novými ochutenými stabilizátormi šľahačky Jung S-A malina alebo Zeesan jogurt pekne dozdobené na Valentína.

Hmota 1:

125 g   Piškóta 100 svetlá
75 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
25 g   voda

Náplň 1:

500 g   KEN PRESTO šľahačka
125 g   Jung S-A malina alebo Zeesan jogurt
125 g   voda vlažná

Poleva 1:

200 g   Paletta Spray Neutrál
  červené potravinárske farbivo

Dozdobenie:

10 ks   marcipánové srdiečko/čokoládové srdiečko

Technologický postup

Piškótu vyšľaháme s vodou a tekutou vaječnou melanžou metlou pri najvyšších otáčkach stroja cca 7 min.
Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 200°C cca 8-10min. v závislosti od typu pece a navážky.


Silikónové formy na kupoly vystriekame Carlex Spray a vysypeme práškovým cukrom.
Do formičiek nastriekame KEN Presto (Gamaro Schlagcreme) pripravené so Zeesanom Jung S-A malina alebo jogurt (návod na obale) a uzatvoríme kolieskom vyrezaným z piškóty tak, aby bol pokrytý celý spodok kupoly.


Povrch celej kupoly polejeme do Paletty Spray Neutral (Palettu zahrejeme a necháme vychladnúť, aby bola vlažná – v prípade potreby môžeme dofarbiť).
Dozdobíme podľa fantázie napr. čokoládovými dekoráciami a pod.

Náš tip: Povrch kopuly môžete taktiež dozdobiť s inovovanou a vylepšenou Paletta Miroir Malina.

Srdce kopula

Smotanové kopuly s malinovou náplňou