
Zemiakové knedlíky plnené údeným mäsom
Zemiakové knedlíky plnené údeným mäsom
Receptúra
Hmotnosť / Objem | Produkt |
---|---|
500g | Zemiakové cesto A |
500g | voda |
400g | údený bôčik |
500g | cibuľa |
300g | tuk |
800g | kyslá kapusta |
30g | cukor |
5g | soľ |
Technologický postup
Zmes na zemiakové cesto A zmiešame so studenou vodou, riadne premiešame a necháme 3 minúty odležať. Z cesta si pripravíme placky, ktoré plníme mletým bôčikom. Knedlíky varíme vo vriacej osolenej vode po dobu cca 15-20 minút.
Väčšiu časť cibule orestujeme na tuku dozlata.
Na tuku orestujeme zvyšnú časť cibule, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, zamiešame a zalejeme vodou. Necháme dusiť do mäkka. Dochutíme cukrom a soľou.
Knedlíky pred podávaním rozkrojíme, pridáme dusenú kapustu a dozdobíme orestovanou cibuľou.
