![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-1280-f490951402ad17f7b8a13839a699297b.jpeg)
![Receptúry Receptúry](https://www.zeelandia.sk/receptury/@@images/image-768-bd712fd93e0f2f2bdc31554f539fd732.jpeg)
Opera cake
Opera cake
Opera Cake francúzsky vianočný zákusok Prepojenie jemného mandľového piškótového korpusu, kávového sirupu a kávového maslového krému s čokoládovou ganážou poteší každého milovníka kávy. Stačí trocha jemného zlatého zdobenia a máte pre svojich zákazníkov ten pravý luxusný zákusok na Vianoce.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 570 | g | Biskuit Instant |
540 | g | Tek. vaječná melanž/vajcia | |
80 | g | voda | |
150 | g | mandľová múka | |
Náplň 1: sirup na polievanie korpusov | 200 | g | kryštálový cukor |
10 | g | instantná káva | |
300 | g | voda | |
Náplň 2: kávový krém | 240 | g | Tekuté vaječné žĺtka |
10 | g | instantná káva | |
360 | g | kryštálový cukor | |
680 | g | Zela Delikates | |
120 | g | voda | |
Náplň 3: čokoládová vrstva | 570 | g | Arabesque Noir 58 % |
570 | g | KEN Presto | |
Dozdobenie: | jedlé zlato, sušené jedlé kvety, zrnká kávy | ||
Technologický postup
Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Rovnomerne rozdelíme na tri plechy 30 x 40 cm a pečieme
pri teplote 170 °C cca 15 minút.
Náplň 1 (kávový sirup): Zmiešame vodu, cukor a instantnú kávu, privedieme k varu a necháme vychladnúť.
Náplň 2 (kávový krém): Uvaríme rozvar z cukru, vody a kávy. Zvlášť vymiešame žĺtky do peny a za stáleho šľahania do nich pridávame horúci sirup. Po vychladnutí do krému vmiešame margarín Zela Delikates izbovej teploty. Došľaháme na požadovanú hustotu.
Náplň 3 (čokoládová vrstva): Horúcou smotanou KEN Presto zalejeme čokoládu Arabesque Noir 58 % premiešame do hladka.
Skladanie torty: Každý korpus polejeme kávovým sirupom, na ktorý nanesieme vrstvu kávového krému a dáme do chladničky na chvíľu zatuhnúť. Následne na krém rozotrieme čokoládovú vrstvu. Postup opakujeme aj so zvyšnými dvoma plátmi.
Dozdobíme jedlým zlatom, zrnkami kávy, prípadne sušenými kvetmi.
Krájame teplým suchým nožom.
Dodatočné informácie
plech 30 x 40 cm
![Opera cake 30 x 40 cm](https://www.zeelandia.sk/receptury/receptury-katalog-jesen-zima-2024/opera-cake-30-x-40-cm/@@images/image-400-5ae3a773aba15ea953fd5c0144f9bdbe.jpeg)