Toastový chlieb s vlákninou FIBRE
Toastový chlieb s vlákninou FIBRE
Chutný vlákninový chlieb s vysokým obsahom vlákniny, bielkovín zo zmesi Panoplus Fibre.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 75 | % | Pšeničná múka T 650 |
25 | % | Panoplus Fibre | |
1 | % | Amore L Soft Wheat | |
2,5 | % | čerstvé droždie | |
2 | % | Zea Soft | |
1,8 | % | soľ | |
67 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 25 - 30 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť 1 080 g.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 40 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 40 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Pre toastový chlieb á 900 g.