Receptúry Receptúry

Toastový chlieb s vlákninou FIBRE

Chutný vlákninový chlieb s vysokým obsahom vlákniny, bielkovín zo zmesi Panoplus Fibre.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 75 % Pšeničná múka T 650
25 % Panoplus Fibre
1 % Amore L Soft Wheat
2,5 % čerstvé droždie
2 % Zea Soft
1,8 % soľ
67 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 25 - 30 minút.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť 1 080 g.

Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 40 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 40 minút,

III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Pre toastový chlieb á 900 g.

Toastový chlieb s vlákninou FIBRE