Pečivo s vlákninou FIBRE
Pečivo s vlákninou FIBRE
Pečivo s vlákninou zo zmesi Panoplus Fibre. Dávkovanie Panoplus Fibre je skutočne výhodné ako pre pekára, tak aj pre väčšinu spotrebiteľov, ktorý ocenia chutné a vyvážené pečivo s pridanou hodnotou. Nezabudnite použiť jemný posyp Decoration Grit pre ešte krajší vzhľad pečiva.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
25 | % | Panoplus FIBRE | |
2 | % | čerstvé droždie | |
3 | % | Zeel. pekársky margarín | |
2 | % | soľ | |
66 | % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Delička 30-dielna: pres 2 457 g.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozdelíme na deličke cesta na klonky (82 g), ktoré následne tvarujeme
do tvaru rožkov, žemlí a pod.
Ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.
Po nakysnutí vložíme do pripravenej pece a pečieme s krátkym zaparením pece.
Kysnutie: 40 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 7 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 12 – 14 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Delička 30-dielna: pres 2 457 g.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť.
Po vyzretí cesta rozdelíme na deličke cesta na klonky (82 g), ktoré následne tvarujeme
do tvaru rožkov, žemlí a pod.
Ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.
Po nakysnutí vložíme do pripravenej pece a pečieme s krátkym zaparením pece.
Kysnutie: 40 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, po 2 min. zatvoriť odťah, 7 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia 12 – 14 minút sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov
a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 82 g. Hmotnosť po upečení á 70 g.