Receptúry Receptúry

Citrónové Mille - feuille

Že ste zástancom klasických krémešov, habošov a máte radi sladké ale zároveň by ste ocenili aj svieže náplne v zákusku? Citrónový Mille-Feille Vám splní všetky tieto sny. Korpus je v skutku krehký, zaujímavo a moderne naplnený s citrónovým krémom s Fruitful Citrónový krém a s jemnou šľahačkovo-krémovou náplňou. To že v dozdobení je sila už určite viete a preto nezabudnite tento skvelý zákusok sviežo dozdobiť. Zákazníci sa určite potešia novej verzii zákusku.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Receptúra:
Hmota: 300 g Pšeničná múka T 512
60 g Tekutá vaječná melanž
120 g voda
štipka soli
250 g Zeelandia margarín krémový
Náplň 1: 375 g Ken Presto
120 g Presta Cream
Náplň 2: 250 g Fruitful Citrónový krém
5 g Saftia
Dozdobenie: 200 g Ken Presto

Technologický postup

Zo surovín na korpus miesime cesto lopatkou v mixéri kým sa nespojí. Cesto miesime deň vopred! Rovnomerne ho nanesieme alebo vyvaľkáme na papier na pečenie a necháme ho vychladnúť v chladničke do druhého dňa. Takisto si deň vopred zmiešame Fruitful Citrónový krém a Saftiu, aby stihla Saftia stužiť konzistenciu citrónového krému. Na druhý deň si cesto niekoľko krát prekladáme a znovu prevaľkáme. Napokon z neho vyvaľkáme 2x pláty o rozmere 60 x 40cm. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 200 °C približne 12 - 15 minút v závislosti od typu pece. Ken Presto si vyšľaháme a primiešame do neho Prestu Cream. Pomocou drezírovacieho vrecka striekame najprv šľahačkovú náplň pomedzi plátky cesta, neskôr aj citrónový krém. Plát je vhodné dopredu nakrájať a následne plniť už iba jednotlivé "tehličky", aby sa koláčik nepopučil. Koláčik je lepšie nechať postáť, aby korpus navlhol a bol jemnejší.

Dodatočné informácie

pre 14 ks á 100 g.

Citrónové MILLE-FEUILLE