Receptúry
Zamatové rezy a roláda - verzia BEZ MÚKY

Zákusok, ktorý sa Vám bude rozplývať v ústach - výborná receptúra na zamatové rezy a zamatovú roládu - z kombinácie tekutých bielok a žĺtok z našej ponuky. V našej ponuke nájdete Cream Vanilla (Pudingovú náplň vanilkovú) - ktorá je ideálna na použitie do tohto zákusku - nakoľko je bez obsahu múky/lepku. Taktiež Zela delikates - ktorý tiež neobsahuje lepok/múku.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
750 g Tekutý vaječný bielok
300 g cukor kryštál
330 g Tek.vaječný žĺtok
120 g kakaový prášok
15 g Sóda bicarbona
Náplň:
1500 g Cream Vanilla (Pudingová náplň vanilková)
500 g Zela delikates
50 g Zela delikates
Dozdobenie:
100 g Decor -cukor

Technologický postup

    Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbónou. Pripravenú zmes rozotrieme do 3 plechov o rozmere 30x40cm.

    Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

    Vanilkovú pudingovú náplň Cream Vanilla a Zela Delikates vyšľaháme na napenený krém.

    Takto pripravenou náplňou striedavo natierame odpečené pláty. Zaťažíme a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.

    Povrch výrobkov posypeme Decor cukrom.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

    Zamatová roláda:

    Na rozmer 30x50 cm roládu potrebujeme tretinu cesta z rezov - to jest vychádzame z receptúrneho množstva 250 g Tek. vaj. bielkov.

    Na náplň potrebujeme polovicu krému oproti ako na zamatové rezy.

Zamatové rezy a roláda - verzia BEZ MÚKY