Nové cukrárske receptúry na leto
Pistáciová torta so zrkadlovou polevou

Výborná pistáciová torta so základom z Cesta čokoládového a náplne z Panna cotty - smotanového krému moderne obtiahnutá Paletta Miroir Choco - zrkadlovou polevou s obsahom pravej čokolády.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus:
250 g Cesto čokoládové
125 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
125 g rastlinný olej
Náplň:
500 g Panna Cotta -smotanový krém
100 g Gamaro Schlagcreme
50 g Compound Pistache (pistácia)
50 g Zeesan Neutral
Dozdobenie:
300 g Paletta Miroir Choco

Technologický postup

    Suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.

    Vymiešané cesto rozotrieme do okrúhlej formy o priemere 24cm a pečieme pri teplote 170°C cca 20 min v závislosti od typu pece.

    Na upečený vychladený rozrezaný korpus natrieme 2/3 pripravenej náplne ktorú pripravíme tak, že vyšľaháme Panna Cottu a pridáme vyšľahanú Gamaro Schlagcreme,

    Compoud Pistache a Zeesan Neutral a priložíme druhou časťou korpusu a natrieme zvyšný krém.

    Po stuhnutí polejeme Paletta Miroir Choco. Krájame na tortové rezy.

Dodatočné informácie

Z receptúrneho množstva pripravíme 12 ks tortových rezov á 90 g.