
Výborná pistáciová torta so základom z Cesta čokoládového a náplne z Panna cotty - smotanového krému moderne obtiahnutá Paletta Miroir Choco - zrkadlovou polevou s obsahom pravej čokolády.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | |||
250 | g | Cesto čokoládové | |
125 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
125 | g | rastlinný olej | |
Náplň: | |||
500 | g | Panna Cotta -smotanový krém | |
100 | g | Gamaro Schlagcreme | |
50 | g | Compound Pistache (pistácia) | |
50 | g | Zeesan Neutral | |
Dozdobenie: | |||
300 | g | Paletta Miroir Choco |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.
Vymiešané cesto rozotrieme do okrúhlej formy o priemere 24cm a pečieme pri teplote 170°C cca 20 min v závislosti od typu pece.
Na upečený vychladený rozrezaný korpus natrieme 2/3 pripravenej náplne ktorú pripravíme tak, že vyšľaháme Panna Cottu a pridáme vyšľahanú Gamaro Schlagcreme,
Compoud Pistache a Zeesan Neutral a priložíme druhou časťou korpusu a natrieme zvyšný krém.
Po stuhnutí polejeme Paletta Miroir Choco. Krájame na tortové rezy.
Dodatočné informácie
Z receptúrneho množstva pripravíme 12 ks tortových rezov á 90 g.
