Receptúry
Pistáciová roláda

Chutná pistáciová roláda s pistáciovou pastou a malinovým extra džemom. Cesto na roládu je pripravené z chutnej bielkovo-orechovej hmoty. Poliata bielou čokoládou. Ideálna nielen na leto - výrobok je vďaka použitej pudingovej náplni a paste viac trvanlivý počas horúcich letných dní než bežné smotanové zákusky.

Korpus:

230 g   Tekutý vaječný bielok
150 g   cukor kryštál
60 g   pšeničná múka T 512
70 g   vlašské orechy mleté

Náplň 1:

250 g   Cream Vanilla (Pudingová náplň vanilková)
200 g   Zela delikates
100 g   Compound Pistache (pistácia)

Náplň 2:

150 g   Darinka džem extra malina

Dozdobenie:

250 g   Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

Bielky šľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh. Zľahka vmiešame ostatné suroviny.

Hmotu rozotrieme na plech vystlaný pečeným papierom o rozmere 50x32 cm. 

Pečieme pri 180°-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Zela Delikates vyšľaháme s pudingovou náplňou Cream Vanilla a Compoud Wigo pistácia na hladký krém.

Na upečený vychladený plát natrieme malinový džem a potom pistáciovú náplň- časť krému odložíme.

Opatrne zvinieme do rolády a necháme stuhnúť.

Po stuhnutí potrieme zvyšným krémom a polejeme bielou polevou.

Po stuhnutí krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

TIP: Môžeme posypať sekanými pistáciami.

Dodatočné informácie

Z receptúrneho množstva nakrájame 20 ks á 50 g.

Pistáciová roláda