Receptúry
Dezertné višňovo-čokoládové rezy

Lahodná kombinácia dezertného višňovo-čokoládového rezu ideálna nielen na leto. Spojenie Cesta Čokoládového s višňovou galaretkou, kvalitným Biskuitom a úžasnou kombináciou Panna Cotty s Ken Trufa - parížskou smotanou. Jemne poliate v čokoláde.

Hmota 1:

400 g   Cesto Čokoládové
200 g   Tekutá vaječná melanž
200 g   repkový olej

Hmota 2:

150 g   Biskuit Instant
120 g   Tekutá vaječná melanž
15 g   voda

Náplň 1:

750 g   Frutafill višňa
10 g   agar-agar
700 g   voda
150 g   cukor kryštál

Náplň 2:

500 g   Panna Cotta
250 g   KEN Trufa
50 g   Zeesan Neutral

Poleva:

600 g   Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

Všetky suroviny na Cesto Čokoládové miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do plechu vystlaného pečným papierom o rozmere 30x40cm (60x20cm) a pečieme pri cca 170°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Biskuit vyšľaháme s vajciami a vodou a upečieme tenký plát pri cca 200°C.

Kompletizácia výrobku: Do ráfku uložíme čokoládový plát, nalejeme ochladenú ale stále tekutú višňovú náplň ktorú pripravíme tak, že prevaríme vodu, cukor, agar a po jemnom ochladení pridáme višňový Frutafill.

Na polostuhnutú želatínovú vrstvu priložíme piškótový plát a natrieme náplň ktorú pripravíme vyšľahaním Panna Cotty spolu s Ken Trufa, nakoniec ručne vmiešame Zeesan neutrál.

Necháme stuhnúť- najlepšie do druhého dňa.

Narežeme na pásy a každý pás polejeme čokoládovou polevou.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Z receptúrneho množstva pripravíte 40 ks á 75 g rezov.

Dezertné višňovo-čokoládové rezy