Nové cukrárske receptúry nielen na leto
Dezertné višňovo-čokoládové rezy

Lahodná kombinácia dezertného višňovo-čokoládového rezu ideálna nielen na leto. Spojenie Cesta Čokoládového s višňovou galaretkou, kvalitným Biskuitom a úžasnou kombináciou Panna Cotty s Ken Trufa - parížskou smotanou. Jemne poliate v čokoláde.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
400 g Cesto Čokoládové
200 g Tekutá vaječná melanž
200 g repkový olej
Hmota 2:
150 g Biskuit Instant
120 g Tekutá vaječná melanž
15 g voda
Náplň 1:
750 g Frutafill višňa
10 g agar-agar
700 g voda
150 g cukor kryštál
Náplň 2:
500 g Panna Cotta
250 g KEN Trufa
50 g Zeesan Neutral
Poleva:
600 g Zela cukrárska poleva tmavá

Technologický postup

    Všetky suroviny na Cesto Čokoládové miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do plechu vystlaného pečným papierom o rozmere 30x40cm (60x20cm) a pečieme pri cca 170°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Biskuit vyšľaháme s vajciami a vodou a upečieme tenký plát pri cca 200°C.

    Kompletizácia výrobku: Do ráfku uložíme čokoládový plát, nalejeme ochladenú ale stále tekutú višňovú náplň ktorú pripravíme tak, že prevaríme vodu, cukor, agar a po jemnom ochladení pridáme višňový Frutafill.

    Na polostuhnutú želatínovú vrstvu priložíme piškótový plát a natrieme náplň ktorú pripravíme vyšľahaním Panna Cotty spolu s Ken Trufa, nakoniec ručne vmiešame Zeesan neutrál.

    Necháme stuhnúť- najlepšie do druhého dňa.

    Narežeme na pásy a každý pás polejeme čokoládovou polevou.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Z receptúrneho množstva pripravíte 40 ks á 75 g rezov.