
Lahodná kombinácia dezertného višňovo-čokoládového rezu ideálna nielen na leto. Spojenie Cesta Čokoládového s višňovou galaretkou, kvalitným Biskuitom a úžasnou kombináciou Panna Cotty s Ken Trufa - parížskou smotanou. Jemne poliate v čokoláde.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota 1: | |||
400 | g | Cesto Čokoládové | |
200 | g | Tekutá vaječná melanž | |
200 | g | repkový olej | |
Hmota 2: | |||
150 | g | Biskuit Instant | |
120 | g | Tekutá vaječná melanž | |
15 | g | voda | |
Náplň 1: | |||
750 | g | Frutafill višňa | |
10 | g | agar-agar | |
700 | g | voda | |
150 | g | cukor kryštál | |
Náplň 2: | |||
500 | g | Panna Cotta | |
250 | g | KEN Trufa | |
50 | g | Zeesan Neutral | |
Poleva: | |||
600 | g | Zela cukrárska poleva tmavá |
Technologický postup
Všetky suroviny na Cesto Čokoládové miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do plechu vystlaného pečným papierom o rozmere 30x40cm (60x20cm) a pečieme pri cca 170°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Biskuit vyšľaháme s vajciami a vodou a upečieme tenký plát pri cca 200°C.
Kompletizácia výrobku: Do ráfku uložíme čokoládový plát, nalejeme ochladenú ale stále tekutú višňovú náplň ktorú pripravíme tak, že prevaríme vodu, cukor, agar a po jemnom ochladení pridáme višňový Frutafill.
Na polostuhnutú želatínovú vrstvu priložíme piškótový plát a natrieme náplň ktorú pripravíme vyšľahaním Panna Cotty spolu s Ken Trufa, nakoniec ručne vmiešame Zeesan neutrál.
Necháme stuhnúť- najlepšie do druhého dňa.
Narežeme na pásy a každý pás polejeme čokoládovou polevou.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Dodatočné informácie
Z receptúrneho množstva pripravíte 40 ks á 75 g rezov.
