Nové cukrárske receptúry nielen na leto
Čokoládové marcipánové vankúšiky

Aj Vy používate Cesto Čokoládové ? Jeho využitie je ideálne nielen pre plát na zákusky, cookies alebo čoklenku. Okraje a vysušený plát určite využijete ako základ pre cheesecake alebo tieto chutné čokoládové marcipánové vankúšiky. Stačí zmiešať upečené Cesto Čokoládové s chutnou náplňou Presta Choco (alebo Cream Choco -Pudingová náplň čokotela), vyformovať do tvaru guličky - v strede s višňou. Vzhľad guličky je naozaj luxusný - čierny ako Schwarzwald verzia torty s višňou. Guličky jednoducho obalíte v rozvaľkanom pravom marcipáne Maro Marcipán 1:3 - pričom, aby ste nemali s prípravou veľa práce jednoducho po prikrytí marcipánom vykrojíte radielkom tzv. vankúšiky. Obalíte v čokoláde a chutný dezert je na svete.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
400 g Cesto Čokoládové
200 g Tekutá vaječná melanž
200 g repkový olej
Náplň 1:
100 g Višňový kompót odkôstkovaný (odkvapkané višne)
Náplň 2:
800 g Maro Marcipán 1:3
Poleva:
800 g Zela cukrárska poleva tmavá
trochu bielej polevy na prestriekanie

Technologický postup

    Všetky suroviny na Cesto Čokoládové miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.

    Vymiešané cesto rozotrieme do plechu vystlaného pečným papierom o rozmere 30x40cm (60x20cm)

    a pečieme pri cca 170°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Po upečení a vychladení cesto zmiešame s Presta Choco na hladkú elastickú zmes.

    Pomocou zmrzlinovej naberačky tvoríme kôpky a do stredu každej vložíme odkvapkanú višňu.

    Balíme do marcipánu rozvaľkaného na tenko do tvaru vankúšika.

    Jednotlivé kusy máčame do čokoládovej polevy.

Dodatočné informácie

Pre cca 40 ks o hmotnosti 55 g.

Taktiež viete pripraviť karamelovú verziu z Cesta Karamelového a Mifi karamelovej/Presta toffee a orieškov.