
Chutný tvarohový cheesecake so základom z Cesta špaldového s orechmi (trendy chuť) a jemnou tvarohovo-citrónovou náplňou. Tenko dozdobený so želatínou a plátkom citróna.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | |||
250 | g | Cesto špaldové s orechmi | |
50 | g | Tekutá vaječná melanž | |
165 | g | Zela delikates | |
Náplň: | |||
500 | g | Tvaroh. náplň štandard A | |
250 | g | KEN Presto rastlinný sladený krém | |
125 | g | Zeesan Tvaroh | |
250 | g | Frutafill citrón | |
Poleva: | |||
200 | g | Paletta Neutral | |
80 | g | voda |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto (so 65 g Zela delikates) miešame lopatkou pokiaľ nedostaneme jednotné cesto.
Cesto vyvaľkáme na plech vystlaný pečným papierom a pečieme pri cca 180°C do zlatohneda.
Po upečení a vychladení rozdrvíme a pridáme rozpustený Zela delikates (100 g).
Do tortovej formy utlačíme pripravenú zmes a zapečieme pri cca 180°C cca 5 min.
Na vychladnutý základ nanesieme náplň ktorú pripravíme nasledovne:
Tvarohovú náplň vymiešame so šľahačkou, Zeesanom Tvaroh a pridáme Frutafill citrón.
Po stuhnutí nalejeme na povrch Palettu rozohriatu s vodou.
Po stuhnutí krájame na 12ks.
Dodatočné informácie
pre 12 ks á 120 g
