
Jedinečné, efektné a pritom jednoduché na prípravu. To sú chrumkavé veterníčky. Ideálne ku káve, na catering a pod. So svetlou alebo tmavou chrumkavou žmolenkou (prípadne žmolenku viete zafarbiť). S náplňou veterníčkou sa viete s chuťou pohrať - nápadu sa tu medze nekladú - napr. s krémom za studena Rap Speciál, chutné šľahačkové náplne - so stabilizátormi smotany Zeesan - ako napr. Jung S-A malina, alebo na leto s chutnými pudingovými náplňami Presta - ktoré znesú aj horúce letné obdobie.
Korpus:
500 g | Brand 100 | |
750 g | voda vlažná |
Náplň 1:
100 g | Rap Speciál | |
200 g | voda |
Chrumkavý povrch:
60 g | pšeničná múka T 512 | |
55 g | Zela delikates | |
70 g | cukor kryštál | |
10 g | kakaový prášok |
Technologický postup
Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.
Vymiešané cesto striekame pomocou drezírovacieho vrecka na plechy vystlané pečným papierom do tvaru guličiek.
Na povrch uložíme vyrezané koliesko zo stuhnutej žmolenky- všetky suroviny spolu zmiešame na kompaktnú hmotu,
ktorú rozvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie na cca 2-3 mm a dáme do mraziaka stuhnúť.
Pečieme najprv pri 220°C cca 10 min. a potom znížime teplotu na 190-200°C a dopekáme cca 20 min.
v závislosti od typu pece a navážky. Po upečení a vychladení plníme Rap Speciál vyšľahaným s vodu.
Náš tip: ako náplň môžete použiť aj iné druhy krémov za studena, Zeesanov - napr. malinovú šľahačkovú náplň s Jung S-A malina,
v lete hotové Presta náplne a pod.
Dodatočné informácie
Z receptúrneho množstva výjde 30 ks á 40 g.
