
Chutné banánové rezy z Cesta čokoládového z pudingovej náplne Cream Vanilla ochutené s Compoud Banana a na reze s viditeľnými kúskami bufleriek z Bufler komplet.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota 1: | |||
600 | g | Cesto Čokoládové | |
400 | g | Tekutá vaječná melanž | |
300 | g | repkový olej | |
Hmota 2: | |||
250 | g | Bufler komplet | |
110 | g | voda | |
Náplň 1: | |||
350 | g | Cream Vanilla (Pudingová náplň vanilková) | |
30 | G | Compound Banana | |
120 | g | Zela delikates | |
Náplň 2: | |||
300 | g | voda | |
50 | g | cukor kryštál | |
50 | g | Compound Banana | |
Náplň 3: | |||
200 | g | Marhuľový džem | |
Poleva: | |||
250 | g | Zela cukrárska poleva tmavá | |
50 | g | Zela cukrárska poleva biela |
Technologický postup
Všetky suroviny na Cesto Čokoládové miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja. Vymiešanú hmotu rozdelíme na dva plechy o rozmere 30x40 cm.
Pečieme pri 180°C cca 10-15 min. v Závislosti od typu pece a navážky.
Bufler komplet šľaháme s vodou cca 8 min. Po vyšľahaní striekame pomocou drezírovacieho vrecka na plechy s papierom piškóty- pečieme pri cca 190°C cca 8-10 min. do zlatohneda.
Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme čokoládový plát,natrieme marhuľovým džemom potom natrieme polovicu banánového krému- pudingovú náplň Cream Vanilla vyšľaháme so Zela delikates na hladký krém a ochutíme Compoud Banana. Na krém ukladáme piškóty namočené v banánovom rozvare do šikma- vodu prevaríme s cukrom a po vychladení ochutíme Compoud Banana. Natrieme zvyšný krém a priložíme druhým plátom natretým marhuľovým džemom.
Necháme stuhnúť. Po stuhnutí polejeme povrch čokoládovou polevou a dozdobíme bielou polevou.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Dodatočné informácie
Ideálne aj ako svadobné koláčiky - napr. o hmotnosti 60 g.
