Receptúry
Banánové rezy

Chutné banánové rezy z Cesta čokoládového z pudingovej náplne Cream Vanilla ochutené s Compoud Banana a na reze s viditeľnými kúskami bufleriek z Bufler komplet.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
600 g Cesto Čokoládové
400 g Tekutá vaječná melanž
300 g repkový olej
Hmota 2:
250 g Bufler komplet
110 g voda
Náplň 1:
350 g Cream Vanilla (Pudingová náplň vanilková)
30 G Compound Banana
120 g Zela delikates
Náplň 2:
300 g voda
50 g cukor kryštál
50 g Compound Banana
Náplň 3:
200 g Marhuľový džem
Poleva:
250 g Zela cukrárska poleva tmavá
50 g Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

    Všetky suroviny na Cesto Čokoládové miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja. Vymiešanú hmotu rozdelíme na dva plechy o rozmere 30x40 cm.

    Pečieme pri 180°C cca 10-15 min. v Závislosti od typu pece a navážky.

    Bufler komplet šľaháme s vodou cca 8 min. Po vyšľahaní striekame pomocou drezírovacieho vrecka na plechy s papierom piškóty- pečieme pri cca 190°C cca 8-10 min. do zlatohneda.

    Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme čokoládový plát,natrieme marhuľovým džemom potom natrieme polovicu banánového krému- pudingovú náplň Cream Vanilla vyšľaháme so Zela delikates na hladký krém a ochutíme Compoud Banana. Na krém ukladáme piškóty namočené v banánovom rozvare do šikma- vodu prevaríme s cukrom a po vychladení ochutíme Compoud Banana. Natrieme zvyšný krém a priložíme druhým plátom natretým marhuľovým džemom.

    Necháme stuhnúť. Po stuhnutí polejeme povrch čokoládovou polevou a dozdobíme bielou polevou.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Dodatočné informácie

Ideálne aj ako svadobné koláčiky - napr. o hmotnosti 60 g.