
Chutné a pritom jednoduché na prípravu - kombinácia Cesta Čokoládového, kvalitného krému za studena Rap Special, špaldového cesta potretého kávovým Compoundom a jemná vrstva Mifi -karamelového krému. Efektný zákusok na vzhľad a ešte príjemnejší na chuť - ideálny aj pre rodinné balenia.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota 1: | |||
400 | g | Cesto Čokoládové | |
200 | g | Tekutá vaječná melanž | |
200 | g | repkový olej | |
Hmota 2: | |||
500 | g | Cesto špaldové s orechmi | |
100 | g | Tekutá vaječná melanž | |
130 | g | Zela delikates | |
Náplň 1: | |||
150 | g | Rap Special | |
300 | g | voda | |
Náplň 2: | |||
300 | g | Mifi karamelová | |
100 | g | Zela delikates | |
Náplň 3: | |||
15 | g | cukor kryštál | |
25 | g | Compound Írska káva | |
100 | g | voda do rozvaru | |
Poleva: | |||
250 | g | Zela cukrárska poleva tmavá |
Technologický postup
Všetky suroviny na Cesto Čokoládové miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do plechu vystlaného pečným papierom o rozmere 30x40cm (60x20cm) a pečieme pri cca 170°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Cesto špaldové s orechami vymiešame s vajciami a margarínom na hladké cesto ktoré rozvaľkáme na plech vystlaným pečným papierom o rozmere 30x40cm (60x20cm) a pečieme pri cca 180-200° do zlatohneda.
Rap špeciál vyšľaháme s vodou na hladký krém.
Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme čokoládový plát, natrieme Rap špeciál, priložíme špaldový plát ktorý navlhčíme kávovým rozvarom (cukor s vodou prevaríme a po čiastočnom ochladení pridáme Compoud) a natrieme karamelový krém ktorý pripravíme vyšľahaním Mifi karamelovej a Zela Delikates.
Necháme stuhnúť a povrch polejeme čokoládovou polevou.
Krájame na rezy požadovanej veľkosti.
Dodatočné informácie
Z receptúrneho množstva pripravíte 40 ks á 60 g rezov.
