Receptúry Receptúry

Raňajková špaldová bábovka NATIVA

Aj z bábovky viete vďaka dozdobeniu vytvoriť naozaj kreatívny zážitok. Zároveň korpus je chutný a vláčny vďaka použitej zmesi NATIVA špalda&ovos.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 540 g NATIVA Spelt&Oat (špalda&ovos)
150 g rastlinný olej
80 g voda
450 g Tekutá vaječná melanž
Dozdobenie: 100 g Zela biely fondant
10 g voda
200 g Arabesque Blanc 29% (biela)

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v stroji s lopatkou 5 minút.

Zmes nadávkujeme do bábovkových foriem s priemerom 16 cm vystriekaných s Carlex sprejom.

Bábovky pečieme pri teplote 180°C, približne 45 minút v závislosti od typu pece.

Zela biely fondant si zohrejeme na vodnom kúpeli s vodou.

Fondánom polievame vychladenú bábovku. Arabesque Blanc 29% si roztopíme, zmiešame s rastlinným olejom a pomocou drezírovacieho vrecka efektne polievame bábovku po celom jej povrchu (na už poliatu fondánovú polevu).

Polevu necháme vychladiť. Pre bábovku s priemerom 23 cm použijeme obe navážky do jednej formy a pečieme o 30-40 min. dlhšie pri postupnom znižovaní teploty na 150°C, aby sa dobre prepiekla.

Dodatočné informácie

pre 2 bábovky priemer 16 cm alebo 1 bábovku priemer 23 cm.

Raňajková špaldová bábovka NATIVA