Receptúry
Medový francúzsky krémeš

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
1000 g Cesto medové (kód č. 296)
500 g Tek. vaj. melanž/vajcia
500 g olej
Náplň 1
600 g Rap Špeciál (kód č. 045)
1200 g voda
200 g Rosette (kód č. 619)
Náplň 2
800 g Rosette (kód č. 619)
Dozdobenie
150 g Zela cukr. poleva tmavá(kód č. 602)

Technologický postup

    Technologický postup:

    Suroviny na cesto spolu zmiešame pomocou lopatky pri pomalých otáčkach
    po dobu 5 minút. Nešľaháme ! Dávkujeme na 2 plechy 30x40 cm. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút.

    Po vychladnutí na jeden plát nanesieme náplň 1 a potom šľahačku a priložíme druhým plátom. Dozdobíme.

    Náplň 1: Rap Špeciál nasypeme do studenej vody a šľaháme pri najvyšších otáčkach po dobu cca 5 minút.

    Medzitým si vyšľaháme Cream Rosette - rastlinnú sladenú smotanu. Hotovú smotanu postupne primiešame

    do vyšľahaného krému Rap Špeciál až získame hladký vzdušný krém.

    Náplň 2: Vyšľaháme Cream Rosette. Odporúčame začať šľahať na pomalých/stredných otáčkach a po dosiahnutí jogurtovitej konzistencie

    prepnúť na najvyššie otáčky a došľahať.

    Dozdobenie:Rozpustíme si cukr. polevu tmavú a potrieme ňou horný plát medového cesta.

    Z danej receptúry nakrájate 48 ks á 100 g. Pred krájaním nechajte dobre vychladiť a zastabilizovať v chladničke.

    Náš tip: Takisto môžete Cesto medové spracovať na trené cesto:

    1000 g Cesto medové, 220 g vajcia/tek. vaj. melanž, 280 g Zela delikates a upiecť 2 pláty.

    Medový krémeš môžete urobiť aj bez použitia náplne č. 2 - šľahačky Rosette.

Medový francúzsky krémeš