
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
1000 | g | Cesto medové (kód č. 296) | |
500 | g | Tek. vaj. melanž/vajcia | |
500 | g | olej | |
Náplň 1 | |||
600 | g | Rap Špeciál (kód č. 045) | |
1200 | g | voda | |
200 | g | Rosette (kód č. 619) | |
Náplň 2 | |||
800 | g | Rosette (kód č. 619) | |
Dozdobenie | |||
150 | g | Zela cukr. poleva tmavá(kód č. 602) |
Technologický postup
Technologický postup:
Suroviny na cesto spolu zmiešame pomocou lopatky pri pomalých otáčkach
po dobu 5 minút. Nešľaháme ! Dávkujeme na 2 plechy 30x40 cm. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút.
Po vychladnutí na jeden plát nanesieme náplň 1 a potom šľahačku a priložíme druhým plátom. Dozdobíme.
Náplň 1: Rap Špeciál nasypeme do studenej vody a šľaháme pri najvyšších otáčkach po dobu cca 5 minút.
Medzitým si vyšľaháme Cream Rosette - rastlinnú sladenú smotanu. Hotovú smotanu postupne primiešame
do vyšľahaného krému Rap Špeciál až získame hladký vzdušný krém.
Náplň 2: Vyšľaháme Cream Rosette. Odporúčame začať šľahať na pomalých/stredných otáčkach a po dosiahnutí jogurtovitej konzistencie
prepnúť na najvyššie otáčky a došľahať.
Dozdobenie:Rozpustíme si cukr. polevu tmavú a potrieme ňou horný plát medového cesta.
Z danej receptúry nakrájate 48 ks á 100 g. Pred krájaním nechajte dobre vychladiť a zastabilizovať v chladničke.
Náš tip: Takisto môžete Cesto medové spracovať na trené cesto:
1000 g Cesto medové, 220 g vajcia/tek. vaj. melanž, 280 g Zela delikates a upiecť 2 pláty.
Medový krémeš môžete urobiť aj bez použitia náplne č. 2 - šľahačky Rosette.
