Receptúry
Letné srdiečka s marakuja náplňou

Srdiečka s marakuja príchuťou nielen na leto. Jemne naplnené s Frutafill marhuľa a Zeesanom s príchuťou Broskyňa-Marakuja. Poleva z kombinácie Paletta Miroir Creamy a Satina biela zaručí zákusku nielen dobrú chuť ale aj pekný vzhľad výrobku.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
250 g Cesto špaldové s orechmi
55 g Tekutá vaječná melanž
70 g Zela Delikates
Náplň 1:
160 g Frutafill marhuľa
30 g voda
Náplň 2:
45 g Zeesan s príchuťou Broskyňa-Marakuja
55 g vlažná voda
225 g Ken Lactea 35% nesladená
Poleva:
100 g Paletta Miroir Creamy
200 g Satina biela
30 g Ken Presto

Technologický postup

    Všetky suroviny na korpus vymiesime v stroji s lopatkou na kompaktné cesto. Cesto vyvaľkáme  na plát na papieri na pečenie a vykrajujeme srdiečka s veľkosťou akurát pod koláčik. Pečieme pri teplote 180°C cca 10 min. v závislosti od typu pece.

    Frutafill marhuľa dáme prevrieť s vodou a dobre premiešame. Nalievame do silikónových foriem v tvare pologulí. Necháme ich stuhnúť v mrazáku. Ken Lactea si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie a prilejeme Zeesan s príchuťou Broskyňa-Marakuja, ktorý sme si najprv zmiešali už v miske s vodou. Došľaháme do požadovanej konzistencie.

    Do silikónových foriem striekame časť tejto šľahačky, vkladáme do nej zmrazené marhuľové pologule a prekryjeme opäť šľahačkou až po povrch. Necháme v mrazáku opäť dokonale zmraziť.

    Dohotovenie: Ken Presto, Satina biela a Paletta Miroir Creamy si pomaly zohrejeme v mikrovlnke. Miešame pokiaľ sa suroviny neprepoja. Touto polevou polejeme zmrazené srdiečka, ktoré ukladáme na upečený spodok z Cesta špaldového s orechmi.

    Dekorujeme podľa vlastnej fantázie SMET ozdôbkami. Koláčiky necháme pred podávaním rozmraziť v chladničke. 

Letné srdiečka s marakuja náplňou