Receptúry

SLOVENSKÉ DONUTY zo šiškového cesta

Chutné fritované donuty z kvalitného šiškového cesta Berliner Plus - s jemnou nadýchanou štruktúrou striedky, jemnou chuťou kreatívne dozdobené polevami alebo Ľadovou polevou/fondantom a rôznymi cukrárskymi dekoráciami potešia všetkých spotrebiteľov. Trendy výrobok - a pritom Slovákovi tak blízkej chuti a kvality. Vychutnajte si slovenské DONUTY s vysokou pridanou hodnotou.

SLOVENSKÉ DONUTY zo šiškového cesta

Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
30 % BERLINER PLUS
6 % droždie čerstvé
5 % Zeel. margarín Zeelback
50 % voda cca
Dekorácia napr.:
15 % Zela cukr. poleva tmavá
15 % Zela cukr. poleva biela
5 % Čokoládová dekorácia Zeelandia

Technologický postup:

Miešanie: 3 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

Hrúbka cesta cca 5-6mm, vykrojíme do tvaru kruhu s dierkou v strede. Po fritovaní a vychladení dekorujeme podľa požiadavky a fantázie.

Kysnutie: 55 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Fritovanie:

I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,

II. 175 °C, otvorený poklop, 2,5 minúty,

III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

SLOVENSKÉ DONUTY zo šiškového cesta