
ŠIŠKY a oveľa viac: Inovovaná zmes BERLINER CZ 25 Chutné, nadýchané, s peknou suchou kôrkou a krásne rovnomernou striedkou, to sú šišky zo Zeelandie. Vyskúšajte našu inovovanú zmes Berliner CZ 25. A aby toho nebolo málo - z našej šiškovej zmesi Berliner CZ 25 pripravíte aj kvalitné pečené šišky, donuty, gápeľský koláč a dokonca aj vianočnú štólu na Vianoce. Takže ju viete použiť počas celého roka. Pre viac receptúr kontaktujte svojho obchodného zástupcu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | Pšeničná múka T 512 | |
25 | % | BERLINER CZ 25 | |
6 | % | čerstvé droždie | |
5 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
53 | % | voda cca | |
Náplň: | |||
60 | % | Náplň do šišiek marhuľová | |
Dekorácia: | |||
7 | % | Mont Blanc |
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 05 – 10 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí rozdelíme na deličke, Vyšlajfujeme do tvaru žemle (dôležité je mať hladký celistvý povrch) a uložíme na plátenká. Necháme nakysnúť a po nakysnutí necháme na povrch oschnúť. Vkladáme do horúceho oleja a fritujeme. Po fritovaní naplníme a dekorujeme.
Kysnutie: 55 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Fritovanie:
I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,
II. 175 °C, otvorený poklop, 2,5 minúty,
III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Nvážka na 1 ks je 50 g + 15 g náplň + 1 g dekorácia.
Váha po fritovaní je á 65 g.
Ešte viac si šišky vychutnáte s kvalitnými náplňami - ovocnou náplňou marhuľovou alebo zmeskou do šišiek - so správnou konzistenciou, s Nusanté - chutnou tukovou náplňou s arómou lieskových orieškov, Presta hotovými pudingovými náplňami - vanilkovou, choco, brandy, toffee,
Corra náplňami a pod. Nezabudnite šišky posypať s kvalitným dekoračným cukrom, ktorý sa len tak nerozpustí ani na horúcich šiškách posypaných priamo z pece a zanechá peknú a rovnomernú tenkú vrstvu na povrchu šišiek - kvalitný Mont Blanc a v minulom roku inovovaný Dekor jemný.
Pre zákazníkov, ktorí ocenia sladkú chuť máme v ponuke Ľadovú polevu, s ktorou sa dobre pracuje a výborný Zela biely fondant.
