Receptúry
Fašiangovo - veľkonočná šiška s marhuľovou náplňou

Chutná šiška zo zmesi Berliner Plus - s pekným tvarom a krúžkom po fritovaní, odolná voči nadmernému príjmu tuku pri vyprážaní. Naplnená s jedinečne chuťovo vyváženou Náplňou do šišiek marhuľovou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % pšeničná múka T 512
30 % BERLINER PLUS
6 % droždie čerstvé
5 % Zeel. margarín Zeelback
50 % voda cca
Náplň:
60 % Náplň do šišiek marhuľová
Dozdobenie:
7 % Mont Blanc - nerozpustný dekoračný cukor

Technologický postup

    Miešanie: 3 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

    Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí rozdelíme na deličke,

    vyšlajfujeme  do tvaru žemle (dôležité je mať hladký celistvý povrch) a uložíme na plátenká.

    Necháme nakysnúť a po nakysnutí necháme na povrch oschnúť. Vkladáme do horúceho oleja a fritujeme.

    Po fritovaní naplníme a dekorujeme.

    Kysnutie: 55 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Fritovanie:

    I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,

    II. 175 °C, otvorený poklop, 2,5 minúty,

    III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks šišky 50 g + náplň 16 g + dozdobenie 2 g - po fritovaní celkom á 65 g.

Fašiangovo - veľkonočná šiška s marhuľovou náplňou