
Chutné fritované donuty z kvalitného šiškového cesta BERLINER CZ 25 - s jemnou nadýchanou štruktúrou striedky, jemnou chuťou, kreatívne dozdobené polevami alebo Ľadovou polevou/fondantom a rôznymi cukrárskymi dekoráciami potešia všetkých spotrebiteľov. Trendy výrobok - a pritom Slovákovi tak blízkej chuti a kvality. Vychutnajte si slovenské DONUTY s vysokou pridanou hodnotou.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | Pšeničná múka T 512 | |
25 | % | BERLINER CZ 25 | |
6 | % | čerstvé droždie | |
5 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
53 | % | voda cca | |
Dekorácia: | |||
15 | % | Zela cukrárska poleva tmavá | |
15 | % | Zela cukrárska poleva biela | |
5 | % | Čokoládová dekorácia | |
alebo podľa fantázie |
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 05 – 10 minút.
Hrúbka cesta cca 5-6mm, vykrojíme do tvaru kruhu s dierkou v strede. Po fritovaní a vychladení dekorujeme podľa požiadavky a fantázie.
Kysnutie: 55 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Fritovanie:
I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,
II. 175 °C, otvorený poklop, 2,5 minúty,
III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 65 g + 12 g náplň.
Váha po fritovaní je á 75 g.
