Receptúry
Donuty - BERLINER CZ 25

Chutné fritované donuty z kvalitného šiškového cesta BERLINER CZ 25 - s jemnou nadýchanou štruktúrou striedky, jemnou chuťou, kreatívne dozdobené polevami alebo Ľadovou polevou/fondantom a rôznymi cukrárskymi dekoráciami potešia všetkých spotrebiteľov. Trendy výrobok - a pritom Slovákovi tak blízkej chuti a kvality. Vychutnajte si slovenské DONUTY s vysokou pridanou hodnotou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
25 % BERLINER CZ 25
6 % čerstvé droždie
5 % Zeelandia margarín Zeelback
53 % voda cca
Dekorácia:
15 % Zela cukrárska poleva tmavá
15 % Zela cukrárska poleva biela
5 % Čokoládová dekorácia
alebo podľa fantázie

Technologický postup

    Miešanie: 3 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

    Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 05 – 10  minút.

    Hrúbka cesta cca 5-6mm, vykrojíme do tvaru kruhu s dierkou v strede. Po fritovaní a vychladení dekorujeme podľa požiadavky a fantázie.

    Kysnutie: 55 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

    Fritovanie:

    I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,

    II. 175 °C, otvorený poklop, 2,5 minúty,

    III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.

    Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka na 1 ks je 65 g + 12 g náplň.

Váha po fritovaní je á 75 g.

Donuty - BERLINER CZ 25