Receptúry

Čajovo-malinové kocky

Ideálna kombinácia a spojenie Cesta Zelený čaj s Cestom čokoládovým a chutne naplnené s malinovým želé a šľahačkovou náplňou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota 1:
800 g Cesto Zelený čaj
400 g Tek.vaj. melanž/vajcia
100 g rastlinný olej
200 g voda
Hmota 2:
400 g Cesto čokoládové
250 g Tek. vaječná melanž/vajcia
200 g rastlinný olej
Náplň 1:
750 g Darinka džem extra malina
10 g Agar-Agar
70 g cukor kryštál
650 g voda
Náplň 2:
500 g KEN Presto sladená smotana
Poleva:
250 g Zela cukrárska poleva tmavá
50 g Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

    Všetky suroviny na korpus šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 3 min. Vyšľahané cesto rozotrieme na 2 plechy vystlané pečným papierom o rozmere 60x20cm.

    Pečieme pri teplote cca 180-200°C cca 10-13 min. v závislosti od typu pece a navážky.

    Cesto čokoládové miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do plechu o rozmere 60x20cm.

    Pečieme pri 180°C cca 15 min.

    Kompletizácia výrobku: Do ráfku uložíme čajový plát a natrieme tenkú vrstvu malinového džemu-cca 100g.

    Vodu,agar a cukor uvaríme a po jemnom ochladení pridáme malinový džem. Vylejeme na čajový plát a necháme zatuhnúť. Potom priložíme plát z čokoládového cesta a natrieme vyšľahanú šľahačku.

    Priložíme čajovým plátom a necháme stuhnúť.

    Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou a ozdobne prestriekame bielou polevou-môžeme prifarbiť na zeleno.

    Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

    Napr. 30 ks á 120 g.